«Ανθρωπος του Εσκομπάρ μου ζήτησε άδεια για να σκοτώσει τον Τσιλαβέρτ»!

Close
«Ανθρωπος του Εσκομπάρ μου ζήτησε άδεια για να σκοτώσει τον Τσιλαβέρτ»!

Ενα περίεργο περιστατικό από τη δεκαετία του '90 θυμήθηκε ο Φαουστίνιο Ασπρίγια, με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τον Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ και έναν συνεργάτη του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Στις 2 Απριλίου 1997, στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, έγινε το ματς ανάμεσα σε Παραγουάη και Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98. Οι γηπεδούχοι, τελικά, νίκησαν με 2-1, αλλά το παιχνίδι στιγματίστηκε από το επεισόδιο που είχαν αρχικά στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια στα αποδυτήρια οι Ασπρίγια και Τσιλαβέρτ. Ενα επεισόδιο που δεν άρεσε στον Χούλιο Φιέρο, ο οποίος ήταν έμπορος ναρκωτικών και άνθρωπος του Πάμπλο Εσκομπάρ, όσο ο τελευταίος ήταν εν ζωή. 

«Αμέσως μετά τη λήξη του ματς δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από κάποιον που μου είπε: "Είμαι ο Χούλιο Φιέρο, μπορείς να έρθεις στο ξενοδοχείο μου;". Ηταν στην Παραγουάη κι αυτός. Πήγα και ήταν μαζί με άλλα δέκα άτομα, όλοι μεθυσμένοι και με γυναίκες. Τότε ο Φιέρο μου είπε: "Δώσε μου το ok και αυτοί οι δύο θα παραμείνουν εδώ για να σκοτώσουν αυτόν τον χοντρό τον Τσιλαβέρτ". Επαθα σοκ και τους είπα πως ό,τι συμβαίνει στο γήπεδο, μένει στο γήπεδο».

gazzetta.gr