Εζελντίν Μπαχαντέρ: Είναι 75 ετών, παίζει ακόμα ποδόσφαιρο

Close
Εζελντίν Μπαχαντέρ: Είναι 75 ετών, παίζει ακόμα ποδόσφαιρο

Ο Εζελντίν Μπαχαντέρ είναι ο απόλυτος παγκόσμιος ρέκορντμαν γηραιότερου ποδοσφαιριστή, αφού στα 75 του παίζει ακόμη και μάλιστα είναι επιθετικός. Το λέει για τα καλά η καρδιά και η ψυχή του.

Η σκέψη να παίζει ποδόσφαιρο ως επαγγελματίας είχε παραμείνει ένα μακρινό όνειρο για τον Εζελντίν Μπαχαντέρ εδώ και δεκαετίες - μέχρι που, στην ηλικία των 75 ετών, γράφτηκε στην Αιγυπτιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως ο παλαιότερος εν ενεργεία παίκτης, ενώ είναι πλέον και ο παγκόσμιος ρέκορντμαν στη σχετική λίστα.

Ο Μπαχαντέρ, πατέρας τεσσάρων και παππούς έξι παιδιών, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους του Καΐρου σε ηλικία έξι ετών. Ως ενήλικας αφιέρωσε τη ζωή του στην εργασία του ως πολιτικός μηχανικός και αργότερα ως εμπειρογνώμονας καλλιέργειας γης, καπνίζοντας μανιωδώς όλα αυτά τα χρόνια.

Για 15 χρόνια ζούσε στο Κουβέιτ και τώρα ζει στην πόλη Ρεχάμπ, μια περιφραγμένη κοινότητα στο προάστιο του Νέου Καΐρου. Αλλά σχεδόν επτά δεκαετίες μετά το πρώτο του λάκτισμα στη μπάλα, ο Μπαχαντέρ ξαναθυμήθηκε το όνειρό του και άρχισε να υποβάλει αιτήσεις για να παίξει σε ομάδας. Τελικά έγινε δεκτός στις 6 Οκτωβρίου, από ομάδα που παίζει στην τρίτη κατηγορία της Αιγύπτου.

Για να αναγνωριζόταν ως ο παλαιότερος επαγγελματίας παίκτης στον κόσμο, ο Μπαχαντέρ έπρεπε να παίξει δύο αγώνες 90 λεπτών. Όπερ και εγένετο. Ένας εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες θα παρακολουθούσε τον αγώνα που θα επιβεβαίωνε το μοναδικό επίτευγμα.

Παρόλο που η ηλικία του φαινόταν αρχικά ως ανυπέρβλητο εμπόδιο, ο προσωπικός προπονητής του, Μαχμούντ Ρεφάατ, είπε ότι τα κίνητρά του έχουν αποδειχθεί ισχυρότερα. Το παγκόσμιο ρεκόρ του γηραιότερου επαγγελματία ποδοσφαιριστή κατείχε ο Ισραηλινός, Ισάακ Χαγίκ, ο οποίος έπαιζε τερματοφύλακας για τον σύλλογο Ιρόνι Ορ Γεχούντα, σε ηλικία 73 ετών.

sport24.gr