"Γι' αυτό έχασε ο Ναδάλ στο Roland Garros 2009"

Close
"Γι' αυτό έχασε ο Ναδάλ στο Roland Garros 2009"

Ο Τζο Γουιλφρίντ Τσονγκά αποκάλυψε τον λόγο που οδήγησε τον Ράφαελ Ναδάλ στην πρώτη του ήττα στο Roland Garros, το 2009.

ΟΓάλλος τενίστας έκανε live stream στο Twitch και δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από fans του αθλήματος. Μια από αυτές, είχε να κάνει με την ήττα του Ναδάλ από τον Σόντερλινγκ στον 4ο γύρο του RG 2009. Μπορεί ανά τα χρόνια πολλοί να έχουν αποδώσει την ήττα στην αγωνιστική ευφυΐα του Σόντερλινγκ εκείνη την ημέρα, όμως ο Τσονγκά δεν είναι ένας από αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος υποστήριξε ότι ο Ναδάλ ήταν άρρωστος και δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο court. Για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την αναφορά του στο συγκεκριμένο γεγονός, ο Τζο ανέφερε πως είχε μιλήσει με τον Ναδάλ το πρωί εκείνης της ημέρας στα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων και ήξερε από πριν ότι κατά πάσα πιθανότητα, ο Σόντερλινγκ θα έγραφε ιστορία κερδίζοντας τον.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Ο Ράφα δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ ανοικτά για αυτή την ήττα από τον Σόντερλινγκ στο Roland Garros 2009. Εγώ ξέρω, πως ήταν άρρωστος. Δεν ένιωθε καλά από το πρωί εκείνης της ημέρας, ζαλιζόταν και δεν μπορούσε να φάει τίποτε. Αυτή είναι η αλήθεια. Τον συνάντησα το πρωί στα αποδυτήρια και ήταν σε κακή κατάσταση. Μιλήσαμε και κατάλαβα ότι ο Σόντερλινγκ αν έκανε καλό παιχνίδι αργότερα μέσα στην ημέρα, θα γινόταν ο πρώτος τενίστας που θα κέρδιζε τον Ράφα. Αν ήταν υγιής ο Ναδάλ, ακόμη δεν θα είχε χάσει στο Roland Garros. Όποιος θέλει, μπορεί να με πιστέψει".

sport24.gr