Ο Άλβες ζητά αποφυλάκιση και είναι πρόθυμος να φορέσει... "βραχιολάκι"

Ο Άλβες ζητά αποφυλάκιση και είναι πρόθυμος να φορέσει... "βραχιολάκι"

Η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την απελευθέρωσή του, επικαλούμενη τις οικογενειακές, κοινωνικές, προσωπικές και επιχειρηματικές του ρίζες στη Βαρκελώνη.

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου και έκτοτε βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση χωρίς το δικαίωμα εγγύησης, κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε στο νυχτερινό κέντρο Sutton στη Βαρκελώνη στις 30 Δεκεμβρίου. Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση έκρινε ότι υπήρχε κίνδυνος φυγής από την πλευρά του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή και ότι τα περιουσιακά του στοιχεία του επέτρεπαν να ζει οπουδήποτε στον κόσμο, γι' αυτό και διέταξε τη φυλάκιση χωρίς εγγύηση σε βάρος του.

Η εφημερίδα «La Vanguardia» αναφέρει ότι η υπεράσπιση του Βραζιλιάνου άσου κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βαρκελώνης ζητώντας την αποφυλάκισή του, ισχυριζόμενη τις οικογενειακές, κοινωνικές, προσωπικές και επιχειρηματικές του ρίζες στη Βαρκελώνη. Ο δικηγόρος του παρουσίασε ένα υπόμνημα 24 σελίδων στο οποίο δεν αξιολογεί στοιχεία και επικεντρώνεται στο να εγγυηθεί ότι ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης δεν θα διαφύγει και θα βρίσκεται στην Ισπανία μέχρι να διεξαχθεί η δίκη.

Η «El Periódico» αναφέρει ότι το δικαστήριο της Βαρκελώνης θα μπορούσε να επιβάλει μέτρα στον Ντάνι Άλβες, όπως εγγύηση, αφαίρεση του διαβατηρίου του, εμφάνιση στο δικαστήριο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή τοποθέτηση ηλεκτρονικού βραχιολιού. Ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να φορέσει το «βραχιολάκι» που θα αποτρέπει την απόδρασή του.

gazzetta.gr