Ο Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ επέλεξε να πληρωθεί με bitcoin και την πάτησε

Close
Ο Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ επέλεξε να πληρωθεί με bitcoin και την πάτησε

Όταν ο Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ αποφάσιζε να πληρωθεί μέσω bitcoin για τη φετινή σεζόν, δεν περίμενε ότι η πτώση της αξίας του θα βάλει, εν τέλει, ψίχουλα στην τσέπη του.

Για όσους δεν (τον) γνωρίζουν, ο Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ είναι ένας εκ των κορυφαίων -και πλέον δημοφιλών- παικτών του NFL. Πέρσι λοιπόν, αποφάσισε να αλλάξει μισθολογική ρότα και να πληρωθεί την αξία του συμβολαίου του (750.000 δολάρια) από τους Λος Άντζελες Ραμς με bitcoin -η συνολική αξία του συμβολαίου του φτάνει στα 4.250.000 δολάρια, με το υπόλοιπο ποσό να αφορά σε bonus.

Τα πράγματα στην αγορά των bitcoin δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε όμως, τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα αυτά που έχει βάλει επί της ουσίας στην τσέπη του να είναι ψίχουλα εν συγκρίσει με αυτά που είχε λαμβάνειν.

Τι εννοούμε; Όταν ο 29χρονος αθλητής υπέγραψε το συμβόλαιό του, η αξία του bitcoin ανερχόταν σε 64.293 δολάρια. Περίπου τρεις μήνες αργότερα, αυτή έχει κατρακυλήσει σχεδόν στο μισό, φτάνοντας πλέον στα 35.400 δολάρια.

Όπερ και σημαίνει πως σήμερα η πραγματική αξία του συμβολαίου του (αφού πληρώθηκε με bitcoin) φτάνει στα 412.953 δολάρια. Παρόλ' αυτά, η φορολογία του (που στην Καλιφόρνια φτάνει στο 50.3%) δεν θα γίνει συνυπολογίζοντας την αξία του bitcoin, αλλά των πραγματικών χρημάτων που προέβλεπε το συμβόλαιό του -δηλαδή τις 750.000 δολάρια.

Κάπως έτσι, ο Όντελ Μπέκαμ Τζούνιορ έχει βάλει στην τσέπη του μόλις... 35.703 δολάρια από τη συμφωνία που υπέγραψε με τους Λος Άντζελες Ραμς στις 12 Νοεμβρίου 2021 (επαναλαμβάνουμε, σε ό,τι αφορά στα "φιξ" χρήματα που είχε λαμβάνειν, αφού δεν είναι γνωστά τα bonus που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιό του).

Κοινώς, παίζει για ψίχουλα...

sport24.gr