Ο άλλοτε τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Παραγουάης, ο εμβληματικός Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, θέλει να υπηρετήσει τη χώρα του από διαφορετικό πόστο και έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
Ο Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ υπερασπιζόταν για χρόνια την εστία της εθνικής Παραγουάης φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο 56χρονος παλαίμαχος τερματοφύλακας πλέον θέλει να υπηρετήσει τη χώρα του από ένα διαφορετικό πόστο.
Ο Τσιλαβέρτ επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Παραγουάης. Στηρίζεται από το Νεανικό Κόμμα, ένα κίνημα το οποίο δημιουργήθηκε πριν από λίγα χρόνια.
Ο θρυλικός Παραγουανός γκολκίπερ με ανάρτησή του στο Twitter έδωσε τις κατευθυντήριες της πολιτικής του: "Δεσμευόμαστε στους νέους ανθρώπους που ακολουθούν τα βήματά μας και για τους μελλοντικούς που θα έρθουν. Θα αφήσουμε μία Παραγουάη που θα μας κάνει να λέμε. Είμαστε περήφανοι Παραγουανοί".
Ο Τσιλαβέρτ, εάν αναλάβει πρόεδρος θέλει να ενισχύσει την οικονομία της χώρας του, όπως και να ενδυναμώσει την εκπαίδευση της Παραγουάης, προκειμένου να υπάρξει εσωτερική ανάπτυξη.
Τον προηγούμενο μήνα ο Τσιλαβέρτ είχε τιμωρηθεί με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή εξαιτίας συκοφαντικής δυσφήμισης προς τον πρόεδρο της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.
Tenemos el compromiso para con los jóvenes que están siguiendo nuestros pasos y para los futuros que vendrán, dejaremos un Paraguay que nos haga decir desde nuestros corazones: orgulloso de ser paraguayo 🇵🇾.#ChilaPresidente #Chila2023 #OrgullosoDeSerParaguayo #DoyMiPalabra pic.twitter.com/ffR3IFKntO
— José Luis FelixChilavert Gonzalez (@JoseLChilavert_) June 17, 2022