Οι όμιλοι της νέας μορφής του Copa America 2020

Close
Οι όμιλοι της νέας μορφής του Copa America 2020

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Copa America 2020, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή και την Κολομβία, με τις χώρες να μοιράζονται σε δύο ομίλους των έξι ομάδων. Επίσημες προσκεκλημένες της CONMEBAL η Αυστραλία και το Κατάρ.

Το Copa America αλλάζει μορφή από το 2020, καθώς η CONMEBAL αποφάσισε να εναρμονίσει τον τρόπο διεξαγωγής της τελικής φάσης με εκείνο της UEFA και του Euro. Συγκεκριμένα, πλέον η διοργάνωση θα λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ θα υπάρχουν δύο όμιλοι των έξι ομάδων, οι οποίοι θα καταρτίζονται με βάση τη γεωγραφική θέση κάθε χώρας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το Copa America 2020, στο οποίο πέρα από τις 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι επίσημες προσκεκλημένες η Αυστραλία και το Κατάρ. Το Κατάρ συμμετέχει για δεύτερη σερί διοργάνωση, αφού αγωνίστηκε και το περασμένο καλοκαίρι, ενώ για την Αυστραλία είναι η παρθενική παρουσία. Όσον αφορά στις χώρες που θα λάβει χώρα η διοργάνωση, θα είναι η Αργεντινή και η Κολομβία.

Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ήταν και οι επικεφαλής των δύο γκρουπ. Από εκεί και πέρα, ο 1ος όμιλος απαρτίζεται από τις Αργεντινή, Αυστραλία, Βολιβία, Ουρουγουάη, Χιλή και Παραγουάη, ενώ στον 2ο όμιλο συμμετέχουν η Κολομβία, η Βραζιλία, το Κατάρ, η Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ και το Περού. Από κάθε όμιλο περνούν τέσσερις ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια αγωνίζονται χιαστί (1ος - 4ος, 2ος - 3ος κλπ).

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2020 σε πέντε πόλεις της Αργεντινής και τέσσερις της Κολομβίας.  Θυμίζουμε πως η κάτοχος του τροπαίου είναι η Βραζιλία, η οποία επικράτησε 3-1 του Περού στον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α' ΟΜΙΛΟΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ)
Αργεντινή

Αυστραλία

Βολιβία

Ουρουγουάη

Χιλή

Παραγουάη

Β' ΟΜΙΛΟΣ (ΝΟΤΙΑ ΖΩΝΗ)
Κολομβία

Βραζιλία

Κατάρ

Βενεζουέλα

Εκουαδόρ

Περού

sport24.gr