Οτσόα: «Ο μύθος για τα 6 μου δάκτυλα γεννήθηκε στην Ελλάδα»

Οτσόα: «Ο μύθος για τα 6 μου δάκτυλα γεννήθηκε στην Ελλάδα»

Δηλώσεις από τον εμβληματικό Μεξικανό πορτιέρο, Γκιγιέρμο Οτσόα, αναφορικά με τον "μύθο" των έξι δακτύλων του και τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στα 37 του χρόνια αγωνίζεται πλέον με τη Σαλερνιτάνα και σε δηλώσεις του στην "Gazzetta dello Sport" δηλώνει ακόμα "πεινασμένος". "Θέλω να πάω σε έναν μεγάλο σύλλογο και να αγωνιστώ σε ένα έκτο Παγκόσμιο Κύπελλο με το Μεξικό. Θέλω να παίξω μέχρι την ηλικία του Μπουφόν", λέει μεταξύ άλλων ο πολύπειρος πορτιέρο. 

Αναφέρει βέβαια κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα και δη με ελληνικό ενδιαφέρον. Ο Ιταλός δημοσιογράφος αστειεύτηκε με τον Μεξικανό πορτιέρο αναφορικά με τον μύθο περί των έξι δακτύλων του. 

Πώς δημιουργήθηκε αλήθεια αυτή η ιστορία; Την απάντηση δίνει ο ίδιος...

«Ήταν μία φήμη που διαδόθηκε στην Ελλάδα, την εποχή που φαινόταν ότι θα μετακομίσω στον Ολυμπιακό. Η 28η Δεκεμβρίου είναι η "Πρωταπριλιά" στο Μεξικό. Οι εφημερίδες αστειεύονται φτιάχνοντας ειδήσεις και μία από αυτές αναφέρθηκε σε μένα και τα υποτιθέμενα έξι δάχτυλά μου στο ένα χέρι. Στη χώρα μου γελούσαν με αυτό, αλλά στην Ελλάδα κάποιος το πίστεψε και το υιοθέτησε κι έτσι γεννήθηκε αυτός ο θρύλος»!

sdna.gr