Θέλουν το Μουντιάλ 2030!

Θέλουν το Μουντιάλ 2030!

Ουκρανία, Ισπανία και Πορτογαλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Μουντιάλ του 2030, το οποίο θέλει να διεκδικήσει και η Ελλάδα μαζί με Άιγυπτο και Σαουδική Αραβία.

Η Ουκρανία βρίσκεται κοντά στην σύμπραξη της με την Ισπανία και την Πορτογαλία, στην κοινή υποψηφιότητά τους, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Times».

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που φέρεται να επικυρώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου, η Ουκρανία-που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία-θα φιλοξενήσει έναν από τους ομίλους του τουρνουά.

Η νέα συνεργασία, πρόκειται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της UEFA την Τετάρτη, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα. Η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη. Αν και απαιτούνται εγγυήσεις ασφαλείας, οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται πως Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα διεκδικήσουν επίσης τη διοργάνωση. Υποψήφια είναι και η Νότια Αμερική, η οποία επιθυμεί να τιμήσει τα εκατό χρόνια από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, με κοινή υποψηφιότητα από τέσσερις χώρες, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Χιλή.

Το Μουντιάλ του 2026 θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Ο οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 αναμένεται να επιλεγεί στο Συνέδριο της FIFA του 2024.

sport-fm.gr