Τι θα ήθελε ο Ντιέγο Μαραντόνα να γραφτεί στον τάφο του; Ο ίδιος είχε αποκαλύψει την επιθυμία του.
«Το να γεράσω με τα εγγόνια μου θα ήταν να έχω έναν ήρεμο θάνατο» λέει ο Μαραντόνα στον Ντιέγο, ο οποίος τον ρωτάει: «Αν έπρεπε να πεις λίγα λόγια στο νεκροταφείο στον Μαραντόνα, τι θα του έλεγες;».
«Χα χα, τι θα του έλεγα; Και εσύ με ρωτάς αυτό εμένα;» λέει ο Μαραντόνα, με τον Ντιέγο να επιμένει: «Εσύ έβγαλες το θέμα. Δεν μίλησα εγώ για θάνατο, εσύ το έκανες».
Ο Μαραντόνα εξήγησε τότε ότι «Θα του έλεγα σε ευχαριστώ που έπαιξες ποδόσφαιρο, γιατί είναι το άθλημα που μου έδωσε μεγαλύτερη χαρά, ελευθερία, είναι σαν να ακουμπάω τον ουρανό με τα χέρια. Ευχαριστώ την μπάλα. Ναι, θα έβαζα μια ταφόπλακα: 'Ευχαριστώ την μπάλα'».
¡Qué momento! En el programa 📺 “La noche del 🔟”, Maradona se entrevistó a sí mismo y se preguntó: ¿Qué le diría a Maradona en su funeral? 🤔
— Goal en español (@Goal_en_espanol) November 25, 2020
"Gracias por haber jugado al fútbol..." ⚽️🔝
¡Hasta siempre, Diego! 🙏🏻 pic.twitter.com/5iT7iOH6h8