Ο Λεονάρντο Μπονούτσι στάθηκε στην καρδιά της Ιταλίας, ενώ παραδέχθηκε πως νιώθει ενοχλήσεις στα γόνατα αλλά δεν πρόκειται να τον επηρεάσουν.
Ο Ιταλός αμυντικός τόνισε μετά την νίκη με 2-1 επί του Βελγίου και την πρόκριση στα ημιτελικά: «Για μία ακόμη φορά δείξαμε τις αξίας μας, την αποφασιστικότητα μας, την επιθυμία να υποφέρουμε, την καρδιά της Ιταλίας. Αυτό συνέβη κόντρα στο Βέλγιο και είναι για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Γιατί αυτό δείχνει πως θα γίνουμε και πάλι μεγάλοι. Κάθε μέρα προσθέτουμε κάτι σε αυτή την... περιπέτεια, ο καθένας μας. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα».
Σε ερώτηση αν νιώθει ενοχλήσεις στα γόνατα του, όπως φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα είπε: «Ναι τα γόνατα μου πονάει, αλλά τίποτα δεν έχει σημασία σε αυτά τα παιχνίδια».