Εγκρίθηκαν από τις ομάδες τα νέα μέτρα... αλά Big Brother για το «tampering»!

Close
Εγκρίθηκαν από τις ομάδες τα νέα μέτρα... αλά Big Brother για το «tampering»!

Η συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων του ΝΒΑ έγινε στην Νέα Υόρκη και σε αυτήν εγκρίθηκαν οι προτάσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα εναντίον του «tampering», που προβλέπουν ακόμη και παρακολούθηση της επικοινωνίας των ομάδων!

Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, ξεκίνησε με το πρόστιμο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι ίδιες οι ομάδες φρόντισαν να το προχωρήσουν... σε άλλο επίπεδο, προκειμένου να ελέγχεται το αν υπάρχουν επαφές ομάδων και παικτών πέραν της free agency. Μία από τις προτάσεις, είναι και ο έλεγχος των κινήσεων των συλλόγων, ώστε να φανεί με ποιους μιλούν και πότε μιλούν, έχοντας ξεκάθαρη εικόνα για το αν παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Ο έλεγχος... αλά Big Brother, βέβαια, είναι μία από τις προτάσεις για σκληρά μέτρα, καθώς υπάρχουν και προτάσεις, όπως η καθαίρεση παραγόντων, η αφαίρεση επιλογών στο draft, ή και η ακύρωση συμβολαίων. «Όλα αυτά είναι προτάσεις, που υπάρχουν στο τραπέζι, ο στόχος μας είναι η συνεργασία», είπε ο Σίλβερ, που βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις.

Ο κομισάριος εδώ και χρόνια υποστήριζε, ότι οι ομάδες πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους για το κοινό καλό και όχι να αλληλοεξοντώνονται. Και η παρακολούθηση των επαφών τους είναι ένα «βήμα» προς τη δεύτερη κατεύθυνση, καθώς δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να γνωρίζει πως... υπάρχει κάποιος από πάνω σου.

Ο ίδιος, μάλιστα, σε ερώτηση που του τέθηκε, απάντησε πως «ναι, έχω τη δυνατότητα πια να παίρνω την επικοινωνία των ομάδων, αν φυσικά το διαλέξω», προσθέτοντας πως «δε θα ήθελα να παίρνω τις συσκευές των άλλων ανθρώπων». Το τελευταίο, βέβαια, είναι διαφορετικό σε σύγκριση με το τι θα κάνει, καθώς δεν φτάνει μόνο η θέληση μπροστά στην πίεση που του φέρνει η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης.

Με λίγα λόγια, το ΝΒΑ ενδέχεται να μπει σε εποχή απόλυτου ελέγχου και με τις ομάδες ενδεχομένως να πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα, ότι κάθε κίνησή τους θα παρακολουθείται. Το αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, μπορεί καθένας να το εκλάβει διαφορετικά...

sdna.gr