Εκιτίκε: «Η Λίβερπουλ ήταν πάντα η σωστή επιλογή – είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία»

Εκιτίκε: «Η Λίβερπουλ ήταν πάντα η σωστή επιλογή – είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία»

Τον λόγο που επέλεξε τους "ρεντς" εξήγησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Σλοτ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ενθουσιασμένος ενόψει της νέας σεζόν.

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε μια ακόμα ηχηρή μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι, με την απόκτηση του Ουγκό Εκιτίκε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έναντι 81 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες των Τσέλσι, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον αποκτήσουν, ο 23χρονος Γάλλος επιθετικός είχε πάρει την απόφασή του μόλις η Λίβερπουλ εξέφρασε επίσημα το ενδιαφέρον της.

«Για μένα ήταν η σωστή επιλογή», δήλωσε ο Εκιτίκε στο liverpoolfc.com.

«Ο τρόπος που λειτουργεί ο σύλλογος, αυτά που άκουσα για τους ανθρώπους εδώ, η ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι, το γήπεδο, ο τρόπος που εξελίσσουν τους παίκτες… είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και μία από τις καλύτερες στον κόσμο».

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΛΟΤ
Η καθοριστική στιγμή ήταν όταν ο Γάλλος συνομίλησε με τον τεχνικό της ομάδας, Άρνε Σλοτ, ο οποίος του ενέπνευσε εμπιστοσύνη:

«Από τη στιγμή που μίλησα με τον προπονητή, ήμουν σίγουρος. Είναι πολύ ανθρώπινος και επικοινωνιακός, συζητήσαμε όχι μόνο για ποδόσφαιρο, αλλά για πολλά πράγματα. Κατάλαβα ότι μπορώ να εξελιχθώ μαζί του και να κάνω το επόμενο βήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίβερπουλ, που έχει ήδη επενδύσει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, φέρεται να εξετάζει και την περίπτωση του Αλεξάντερ Ίσακ από τη Νιούκαστλ. Ο Εκιτίκε πάντως δεν ανησυχεί για τον ανταγωνισμό:

«Θα παίξω εκεί που μου ζητήσει ο προπονητής. Δεν με απασχολεί η θέση. Θέλω να συμβάλλω όσο περισσότερο μπορώ».

ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙ ΓΙΑ… ΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ
Ο Εκιτίκε έχει ήδη ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας στο Χονγκ Κονγκ και πιθανόν να πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά με την Μίλαν και τη Γιοκοχάμα, ενώ θα είναι διαθέσιμος και για την αναμέτρηση απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο πριν την έναρξη της σεζόν.

«Το Άνφιλντ είναι τρέλα! Δεν μπορώ να περιμένω να παίξω εκεί. Έχω δει το γήπεδο στην τηλεόραση και είναι απίστευτο, με φοβερούς φιλάθλους. Δεν έχω φανταστεί ακόμα πώς θα είναι να σκοράρω εκεί, αλλά σίγουρα θα είναι απίθανο».

Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός έχει υψηλές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά:

«Η Λίβερπουλ έχει ήδη κορυφαίους παίκτες. Θέλω να φτάσω στο επίπεδό τους και να προχωρήσω ακόμη παραπέρα. Έχουμε ακόμα πράγματα να κατακτήσουμε και γι’ αυτό πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε σεζόν».

novasports.gr