ΛΑΥΡΙΟ - ΑΕΚ 90-85: Και πρωτάθλημα και Κύπελλο

ΛΑΥΡΙΟ - ΑΕΚ 90-85: Και πρωτάθλημα και Κύπελλο

Το Λαύριο πήρε το ντέρμπι από την ΑΕΚ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Μουράτος, Ντιαλό και Ντέιβις οδήγησαν το Λαύριο στους «4». Κακή η διαιτησία. 

Μεθυσμένη πολιτεία. Και ας μην το παραδέχονται! Στην κορυφή της Basket League και στους 4 του Κυπέλλου. Τα όνειρα δεν απαγορεύονται, μα το Λαύριο δει την πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Το ντέρμπι βάφτηκε στα χρώματα του Λαυρίου, με την ΑΕΚ να διεκδικεί τη νίκη μέχρι το τέλος, αλλά... πληγώθηκε από τις κακές επιλογές της.

Κακή η διαιτησία, με την ΑΕΚ να έχει πολλά παράπονα από τους «γκρι». Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έκαναν δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Το ματς

Στον αστερισμό του Ντάριλ Μέικον κινήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε διαφορετική. Μπήκε στο παρκέ για να... δαγκώσει το Λαύριο. Και το κατάφερε με τέσσερις τάπες στα πρώτα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι σάστισαν στην αρχή. Μέχρι να σφίξουν την άμυνά τους και να μπερδέψουν την ΑΕΚ.

Μετά από ένα σημείο, ο Μέικον περιορίστηκε, όμως οι υπόλοιποι παίκτες δεν έδωσαν σκορ. Στα πρώτα 20 λεπτά οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 12 λάθη, με τον Λάνγκφορντ από τη στιγμή που μπήκε στο παρκέ να έχει 3 απ' αυτά.

Και να μπερδεύει, παρά να βοηθάει το παιχνίδι της ΑΕΚ. Το Λαύριο κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ παρά τα 1/7 τρίποντα και τις 12/18 βολές.

Η ομάδα που ήταν μπροστά στο σκορ, άλλαξε πολλές φορές, με την ΑΕΚ στο φινάλε, μετά την κακή επίλογή του Μουράτου, να δίνει προβάδισμα 6 πόντων με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς.

Με το ξεκίνημα της 4ης, η ΑΕΚ πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά (7 πόντους, 60-53), ωστόσο στα επόμενα λεπτά δέχτηκε ένα επι μέρους σκορ 13-2 (σε 3.13).

Σε διάστημα 45 δευτέρων δόθηκαν 4 φάουλ και στις δύο ομάδες και λίγο πριν τη συμπλήρωση των δύο λεπτών, το Λαύριο ήταν ήδη στο μπόνους. Και σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο τέλος οι βολές ήταν εύστοχες.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 66-60, προτού ο Μέικον φέρει την ΑΕΚ σε απόσταση ενός καλαθιού (66-64).

Το Λάυριο εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιλογές της ΑΕΚ. Η καλή άμυνα πάνω στον Λάνγκφορντ, έφερε τον αιφνιδιασμό για τους γηπεδούχους και το σκορ έγινε 70-64.

Με το σκορ στο 72-68 ο Μόουζες έκανε την τάπα στον Κάρτερ και ο Μέικον έκανε το σκορ 72-70!

Το Λαύριο προηγήθηκε ξανά με 4, χάρη στο δίποντο του Περσίδη, με τον Ζήση να κάνει το 74-73 με εύστοχο τρίποντο!

Ο Κάρτερ πήγε να τελειώσε το ματς με τρίποντο, αλλά αστόχησε πάνω στην άμυνα του Ματσιούλις. Και ο Μέικον πήγε στις βολές για το 74-74 (αστόχησε στη δεύτερη, 5/6).

Η τελευταία επίθεση του Λαυρίου ήταν άστοχη, αφού ο Ντέιβις αστόχησε. Ο Λάνγκφορντ ευστόχησε σε τρίποντο από το κέντρο, αλλά ήταν εκτός χρόνου! Παράταση...

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με δύο τρίποντα του Ματσιούλις, όμως το Λαύριο απάντησε με απανωτούς πόντους του Ντέιβις (81-78). Ο Άλφα Ντιαλό έφερε το ματς ξανά στα ίσια με τρίποντο (81-81).

Οι βολές του Λάνγκφορντ και το φλόουτερ το Κόζι, σημειώσαν άλλη μία ισοπαλία (83-83).

Ο Σλότερ πάσαρε στον Λάνγκφορντ και αυτό έβαλε ξανά μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ. Όχι, όμως, για πολύ, αφού στην επόμενη φάση ο Μουράτος πήρε το 5ο φάουλ από τον Σλότερ και έβαλε και το καλάθι, μαζί και τη βολή (86-85).

Η ΑΕΚ αστόχησε δύο διαδοχικά τρίποντα (με Λάνγκφορντ και Ζήση) και το Λαύριο πήγε ξανά στις βολές με τον Ντιαλό να πηγαίνει στις βολές για το 88-85!

Στην τελευταία επίθεσή της η ΑΕΚ, στα 13.2 πριν το τέλος, έκανε λάθος στην επαναφορά και ο Ντιαλό επισφράγισε τη νίκη – πρόκριση!

gazzetta.gr