Ο Ολυμπιακός είδε αφ υψηλού την Άλμπα, η άμυνα του δεν υπήρχε και τιμωρήθηκε με μια βαριά ήττα με 90-75. Μεγάλη ζημιά από Λο (5/6 τρίποντα) και Σμιθ (15π).
Σε ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός εμφάνισε παθογένειες στο παιχνίδι του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ταξίδεψε στο Βερολίνο, για να αντιμετωπίσει την Άλμπα, στην Mercedes-Benz Arena, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι εκτός έδρας δεν μπόρεσε να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.
Οι «ερυθρόλευκοι« αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μάοντο Λο, που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και παρά τις προσπάθειες του Σάσα Βεζένκοφ η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν ακόμα μια ήττα μακριά από το σπίτι τους, φτάνοντας στο 16-10, με το πέρας 29 αγωνιστικών (15-8 δίχως τις ρωσικές ομάδες).
Ο Μάοντο Λο με 27 πόντους, 10/12 σουτ, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ήταν ο ηγέτης των Γερμανών, που ανέβηκαν στο 11-16 (9-12 αν στην βαθμολογία δεν συνυπολογιστούν τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες) με τον Τζαλίν Σμιθ να ακολουθεί με 15 πόντους και 3 τρίποντα. Από κοντά και ο Όσκαρ Ντα Σίλβα με 10 πόντους, 7 ριμπάουντ.
Από τον Ολυμπιακό, που κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά, ο Σάσα Βεζένκοφ είχε 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Χασάν Μάρτιν να ακολουθεί με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ.
Πάτησε... γκάζι στα μισά της περιόδου
Λο και Σμιθ ήταν ορεξάτοι και αυτό βοήθησε την Άλμπα να πάρει τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά (9-4, 5'). Ο Ολυμπιακός είχε υπομονή στο παιχνίδι του και αυτό τον βοήθησε να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Φαλ μπήκε στην.. εξίσωση επιθετικά και με τον Βεζένκοφ να ακολουθεί το προβάδισμα άλλαξε χέρια (11-14, 8'), με τους Πειραιώτες να τρέχουν επί μέρους 2-10. Μάρτιν και Βεζένκοφ συνέχισαν να δίνουν λύσεις στην ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία έκλεισε την πρώτη περίοδο με προβάδισμα (16-17).
Ο Λο άλλαξε τον ρυθμό
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ακουμπάει την μπάλα στον Χασάν Μάρτιν και εκείνος έδινε πόντους στην επίθεση (20-23, 13'). Ο Μάοντο Λο βγήκε μπροστά για την Άλμπα, αλλά οι Πειραιώτες κρατούσαν τον έλεγχο με Πρίντεζη και Σλούκα (24-28, 16'). Ο Λο συνέχισε στο ίδιο τέμπο και παρέσυρε τους συμπαίκτες του. Θίεμαν και Σμιθ «συνδέθηκαν» με το καλάθι του Ολυμπιακού, ανατρέποντας την κατάσταση (34-28, 19'). Ο Ζαν Σαρλ μείωσε με βολές σε 34-30, όμως την τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος την είπε ο Ντα Σίλβα, διαμορφώνοντας το 37-30.
Δυνατό ξεκίνημα, νωθρό τελείωμα
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Ολυμπιακός έδειξε το σοβαρό του πρόσωπο και χάρη σε Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, προσπέρασε στο σκορ (39-40, 24'). Η αντίδραση της Άλμπα ήρθε και πάλι με μπροστάρη τον Λο, επαναφέροντας την ομάδα του Βερολίνου σε θέση οδηγού (46-42, 25'). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση εκ νέου, όμως η άμυνα της Άλμπα ήταν καλά διαβασμένη και οδήγησε τους Πειραιώτες σε κακές επιλογές. Λάμερς και Ντα Σίλβα ανέλαβαν δράση, με το προβάδισμα των γηπεδούχων να μένει σταθερό (52-46, 27'). Ο Ντόρσεϊ παρέμενε άστοχος από την περιφέρεια (0/3 τρίποντα στο 28'), κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Γερμανοί, ανεβάζοντας τη διαφορά με τον Σνάιντερ (55-46, 28'). Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά, χάρη στον Βεζένκοφ, μειώνοντας σε 57-51 στο τέλος του δεκαλέπτου.
«Εκτέλεση» από τον Λο
Ο Χασάν Μάρτιν ήταν ο παίκτης που έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, προσπαθώντας να μαζέψει τη διαφορά για την ομάδα του (62-57, 32'). Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά με Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ, αλλά ο Λο είχε βρει ρυθμό και με τον Λάμερς να τον ακολουθεί, η Άλμπα ανέβασε εκ νέου το προβάδισμά της (75-66, 35'). Σε κρίσιμο σημείο του αγώνα η ομάδα του Βερολίνου έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, χάρη στον Σμιθ, μετά την 6η ασίστ του Λο (78-66, 36'). Ο Λο συνέχισε να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα του Ολυμπιακού και με δικές του προσπάθειες «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του (85-69, 38'). Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, με την Άλμπα να φτάνει στη νίκη και τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν ακόμα μια ήττα μακριά από το ΣΕΦ.
Λεφτά στην Τράπεζα (Μετακίνηση 3): Ο Μάοντο Λο ήταν απολαυστικός και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός γκαρντ μέτρησε 27 πόντους, 5/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ σε εμφάνιση... καριέρας «διαλύοντας» με κάθε τρόπο την άμυνα του Ολυμπιακού, που δεν είχε απαντήσεις στο μαρκάρισμά του.
Γίνε Πρόεδρος: Ο Τζαλίν Σμιθ έδειξε τις εκτελεστικές του ικανότητες σε κρίσιμα σημεία. Το κοντέρ έγραψε 15 πόντους για τον Αμερικανό άσο της Άλμπα, που ήταν σε εξαιρετική βραδιά, πλαισιώνοντας τον Λο στην επίθεση.
Lockdown: Ο Τόμας Ουόκαπ πέτυχε ένα τρίποντο, όμως πέραν τούτου δεν κατάφερε να κάνει σε κανένα σημείο του αγώνα αισθητή την παρουσία του στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Μόλις 3 πόντοι και 4 λάθη η συγκομοιδή του, με την άμυνα της Άλμπα να τον εξουδετερώνει.
Τελετές «Το Κοράκι» (Μετακίνηση 5): Μπελόσεβιτς, Ρότσα και Ουντιάνσκι δεν είχαν προβλήματα στην αναμέτρηση, έλεγξαν το παιχνίδι και δεν έκριναν την έκβαση του αποτελέσματος. Ήρεμο βράδυ για το διαιτητικό τρίο.
Πόση αλήθεια αντέχεις; Όσο δυνατός είναι στο ΣΕΦ, άλλο τόσο αδύναμος μοιάζει όταν φεύγει από το φαληρικό στάδιο. Ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μια φορά το... γνωστό κακό πρόσωπό του στα εκτός έδρας παιχνίδια του, η άμυνά του ήταν απούσα, κάτι που αποτυπώνεται στους 90 πόντους που δέχτηκε. Ακόμα μια ήττα εκτός έδρας που ισούται με χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει την δεύτερη θέση. Και τώρα καλείται να βγάλει αντίδραση στο ντέρμπι του ΣΕΦ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Τα Δεκάλεπτα: 16-17, 37-30, 57-51, 90-75.