Μπαρτζώκας για το τρίποντο του Μίτσιτς: «Αν μένεις στα παλιά σε ξεπερνάνε τα πράγματα»

Μπαρτζώκας για το τρίποντο του Μίτσιτς: «Αν μένεις στα παλιά σε ξεπερνάνε τα πράγματα»

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Κωνσταντινούπολη σ' ένα remake του ημιτελικού του Final 4 απέναντι στην Αναντολού Εφές (1/12, 19:30) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την απάντηση έτοιμη αναφορικά με ερώτηση για το τρίποντο του Μίτσιτς.

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη, ο έμπειρος προπονητής είπε ότι «πρέπει να παίξουμε με το στυλ το δικό μας, απλώς πρέπει να παίξουμε καλά. Πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο. Το στυλ το δικό μας είναι αυτό, να παίζουμε ομαδικά και με μεγάλη ταχύτητα και στο να πασάρουμε και στο πως κινούμαστε μακριά από τη μπάλα. Πρέπει να σουτάρουμε τη μπάλα καλά, πρέπει να έχουμε ισορροπία σκοράροντας και μέσα και έξω και φυσικά πρέπει να αμυνθούμε καλά στους δημιουργούς τους. Είναι μια ομάδα που έχει φοβερά γεμάτο ρόστερ».

Σε ερώτηση για το αν το κακό ξεκίνημα της Εφές (5-5) αποτελεί παγίδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε: «Όταν μπαίνεις να παίξεις με την Εφές δεν έχεις στο μυαλό σου ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση ή θα σε υποτιμήσουν. Ξέρεις πως αν δεν είσαι 100% έτοιμος θα έχεις πρόβλημα. Γενικά πάντως, πλέον παίζουν καλύτερα. Κέρδισαν εκτός έδρας σημαντικά παιχνίδια, εντός κέρδισαν την Μπαρτσελόνα και δείχνουν όλο καλύτερα. Προφανώς το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό».

Όσο για το τρίποντο του Μίσιτς στον ημιτελικό του Final 4 με το οποίο στέρησε από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην παράταση το εισιτήριο του τελικού; «Πραγματικά δεν το σκέφτομαι. Όχι μόνο εγώ, όλοι στον αθλητισμό μαθαίνουμε να κοιτάμε την επόμενη μέρα. Αν μένεις στα παλιά σε ξεπερνάνε τα πράγματα. Σας διαβεβαιώ πως από την περσινή ομάδα που είχαμε και χάσαμε για ένα σουτ την πρόκρισή μας στον τελικό, έχω μόνο πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Πήγαμε πολύ καλά, πήραμε τίτλους... Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Ήταν βέβαια μια φάση που μας στέρησε έναν τελικό. Ας ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να βελτιωνόμαστε συνέχεια, μήπως το ξανακάνουμε...».

gazzetta.gr