Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την έκτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα και ο Πίτερς καλείται να θυμηθεί τον περυσινό του εαυτό.
Εχει γίνει τετριμμένο και ίσως κουραστικό, αλλά ο Ολυμπιακός είναι από το φθινόπωρο μία ομάδα με τρομερά ποιοτικό και βαθύ ρόστερ. Αν και κανείς δεν εύχεται (κάθε άλλο) να υπάρχουν τραυματισμοί, κάποιες φορές τέτοιες καταστάσεις διευκολύνουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα όσον αφορά στην διαχείριση του ρόστερ του.
Θα έλεγε κανείς ότι του δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει περισσότερο ορισμένους παίκτες του, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το έχουμε μπροστά μας. Σε μία μάλλον ανύποπτη φάση στο κυριακάτικο ματς της Πυλαίας με τον ΠΑΟΚ ο Σάσα Βεζένκοφ τραυματίστηκε και οι εξετάσεις έδειξαν ότι πρέπει να μείνει εκτός δράσης περίπου 15 μέρες.
Σε άλλες εποχές, ο εκάστοτε προπονητής θα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Στη προκειμένη ο Μπαρτζώκας έχει τόσες λύσεις, που δεν προβληματίζεται τρομερά. Και ας μιλάμε για τον Βεζένκοφ, τον καλύτερό του σκόρερ και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του Ολυμπιακού.
Αύριο, λοιπόν, οι Πειραιώτες υποδέχονται στο ΣΕΦ την Μπασκόνια, ο Βεζένκοφ θα παρακολουθήσει με τις φόρμες τους συμπαίκτες του και την ίδια ώρα ο Αλεκ Πίτερς καλείται να θυμηθεί τα όχι πολύ παλιά. Παραδείγματος χάρη καλείται να θυμηθεί την περυσινή χρονιά, όπου ήταν το βασικό 4άρι του Ολυμπιακού και έκανε τη μία πολύ καλή εμφάνιση μετά την άλλη. Ο Βεζένκοφ ήταν στην Αμερική, στη Καλιφόρνια και τους Σακραμέντο Κινγκς, και ο Πίτερς με τα «ερυθρόλευκα» μάγευε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Επαιζε πολύ και βομβάρδιζε τα αντίπαλα καλάθια.
Κάτι, που δεν συμβαίνει πλέον, αφού ο Βεζένκοφ επέστρεψε στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.
Ο Πίτερς έπαιζε πέρυσι στην Ευρωλίγκα περίπου 25 λεπτά ανά ματς και είχε 13.1 πόντους ως μέσο όρο. Φέτος, όπως αναφέραμε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πολύ, αφού παίζει 14.2 λεπτά ανά ματς και έχει 4.8 πόντους ως μέσο όρο. Η μέρα με τη νύχτα; Κάπως έτσι.
Κάπως έτσι άλλωστε ήταν τα δεδομένα και την σεζόν 2022-2023, οπότε υπήρχε και πάλι Βεζένκοφ και Πίτερς. Τότε ο Πίτερς είχε 13.2 λεπτά ανά ματς και 4.6 πόντους ανά παιχνίδι.
Ο 29χρονος Αμερικάνος, λοιπόν, από την στιγμή, που δεν παίζει αύριο ο Βεζένκοφ καλείται κόντρα στην πρώην του ομάδα, την Μπασκόνια, να φορέσει την περυσινή του στολή και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό ώστε να πάρει μία ακόμη νίκη.
Καλείται να κάνει πολλά πράγματα και να καλύψει το κενό του Βούλγαρου, που φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 18.5 πόντους ως μέσο όρο. Ο προπονητής της Μπασκόνια, Πάμπλο Λάσο, ανακουφίστηκε όταν έμαθε ότι δεν θα παίξει ο Βεζένκοφ, αλλά και ο Πίτερς στην πολύ καλή του μέρα κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι.
Ο Πίτερς, πάντως, δεν πρόκειται να βγάλει όλο το σαραντάλεπτο στο παρκέ. Στην θέση «4» αναμένεται να βοηθήσει και ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις προπονήσεις στην θέση αυτή παίζει και ο Μόουζες Ράιτ.
Τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά αν υπήρχε ακόμη στο ρόστερ ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Θα έπαιρνε κι αυτός μπόλικο χρόνο στο «4», αλλά λόγω αυτής της πληθώρας παικτών, που τονίζουμε συνέχεια, αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα.
Εδώ, που τα λέμε αν έμενε στον Πειραιά ο Πετρούσεφ, το πρόβλημα θα ήταν μεγάλο στη φροντ-λάιν στη περίπτωση που όλοι ήταν υγιείς, αφού κάποιος θα έπρεπε να μένει εκτός δωδεκάδας. Κάτι, που θα γίνει στον Ολυμπιακό όταν γυρίσει ο Κίναν Εβανς, ο οποίος μετράει αντίστροφα για να τον δει ο κόσμος με τα «ερυθρόλευκα» μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.