Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Ποιους θέλεις να αποβάλω με φάουλ;»

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Ποιους θέλεις να αποβάλω με φάουλ;»

Αποκαλυπτικό είναι ρεπορτάζ της «Καθημερινής» για το σκάνδαλο στο μπάσκετ, καθώς φέρνει στη δημοσιότητα μηνύματα που αντάλλαζαν οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να συνεννοηθούν για το στήσιμο αγώνων. Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μηνύματα που φέρεται να αποτυπώνουν συνεννοήσεις για την εξέλιξη αγώνων, καταγγελίες για δωροδοκίες και μαρτυρίες προσώπων που υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν πώς λειτουργούσε ο μηχανισμός χειραγώγησης αναμετρήσεων συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων στο μπάσκετ, για την οποία έξι πρόσωπα καλούνται σήμερα να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή.

Ένα από τα μηνύματα που φέρεται να περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποδίδεται σε εμπλεκόμενο πρόσωπο, το οποίο εμφανίζεται να ρωτάει παράγοντα ομάδας πριν από αγώνα: «Ποιους θέλεις να αποβάλω με πέντε φάουλ;». Το περιεχόμενο του μηνύματος αποτελεί ένα από τα στοιχεία που εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία αφορά καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στη διεξαγωγή αγώνων σε διαφορετικές κατηγορίες του αθλήματος.