Μεγάλη κίνηση, να μην βάλουμε μεγάλο βάρος στους ώμους του"

Close
Μεγάλη κίνηση, να μην βάλουμε μεγάλο βάρος στους ώμους του"

Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε ότι η απόκτηση του Μάριο Χεζόνια ήταν μεγάλη κίνηση για τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει μεγάλη πίεση στον Κροάτη.

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν - απολύτως λογικά - ένα από τα θέματα συζήτησης με τον Όντεντ Κάτας λίγο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Βερολίνο για τον αυριανό (26/2) αγώνα με την Άλμπα (21:00).

Ο τεχνικός των "πράσινων" αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει ο κόσμος και η ομάδα να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Κροάτη, ενώ στάθηκε και στην δυσκολία των "πράσινων" να βρουν ρυθμό μετά την διακοπή των προπονήσεων λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε:

Για την απόκτηση του Μάριο Χεζόνια: "Είναι μια μεγάλη κίνηση για εμάς, για τον Παναθηναϊκό, για τους φιλάθλους. Γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει, τις δυνατότητες.

Πρέπει να είμαστε λιγο προσεκτικοί, να μην βάλουμε από πολύ νωρίς πάρα πολύ βάρος στους ώμους του. Το μπάσκετ που έπαιζε εκεί είναι διαφορετικό και το να προσαρμοστείς στο ευρωπαϊκό στυλ χρειάζεται χρόνο. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρει γρήγορα, γιατί χρειαζόμαστε παίκτες, ειδικά μετά το πρόβλημα με τον κορωνοϊό".

Για την επιστροφή στις προπονήσεις μετά τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα: "Μόλις τελειώσαμε μια κανονική προπόνηση, με τους περισσότερους παίκτες να έχουν επιστρέψει. Σιγά - σιγά θα τους πιέσουμε περισσότερο, αλλά κάποιοι παίκτες πήραν μέρος στη μισή προπόνηση ή ακόμα και 10-15 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι, είναι καλύτερα. Όλοι τους επέστρεψαν στην ώρα τους, κάποιοι μάλιστα από αυτούς λίγο πιο γρήγορα, δεν είχαν βαριά συμπτώματα. Αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο. Δεν είμαστε σε τοπ φόρμα, με την διακοπή των εθνικών ομάδων έλειπα για μία εβδομάδα και ταυτόχρονα έλειπαν πολλοί παίκτες. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε υγιείς στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες".

Για το γεγονός ότι η διακοπή προπονήσεων ενδεχομένως να χάλασε τον ρυθμό του Παναθηναϊκού: "Ναι, είναι κρίμα, γιατί ειδικά μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά όχι μόνο σε αυτό, νιώσαμε πως παίζαμε λίγο καλύτερα, πως είχαμε βρει χημεία.

Ελπίζω ότι θα βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε εκεί το συντομότερο δυνατόν, το χρειαζόμαστε. Δεν είναι εύκολο, αλλά στον αθλητισμό δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα και πρέπει να κερδίζεις ό,τι περισσότερο μπορείς σε κάθε κατάσταση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε".

Για την Άλμπα Βερολίνου: "Έχω μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο που παίζουν, και όχι μόνο φέτος. Έχουν συνέχεια σαν ομάδα, είναι καλοπροπονημένοι, ξέρουν τι κάνουν στην επίθεση, παίζουν έξυπνα, με ενέργεια, με πολλούς νέους παίκτες. Παίζουν καλά, είναι σε καλή κατάσταση και έτσι είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς.

Πρέπει να διαχειριστούμε την επιβάρυνση των παικτών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιους από τους παίκτες που επέστρεψαν από την περιπέτεια του κορωνοϊού για κάποια λεπτά. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές πεντάδες. Θα είναι μια πρόκληση.

Θέλουν να τρέξουν, να σουτάρουν, είναι μια ομάδα απέναντι στην οποία δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Είναι έξυπνη ομάδα, παίζουν καιρό μαζί και διαβάζουν τις φάσεις. Θα είναι ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και για αυτό χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες, ακόμα και αυτούς που μπορούν να παίξουν 6-10 λεπτά".

Ο Μπεν Μπεντίλ από την πλευρά του δήλωσε:

Για την κατάσταση της ομάδας μετά την αποχή από τις προπονήσεις: "Είμαστε καλύτερα. Ήταν ωραία που είδα τα παιδιά στα αποδυτήρια, λείψαμε ο ένας στον άλλο. Πλέον βγήκαμε ξανά στο παρκέ, δουλεύουμε και ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι της Παρασκευής με την Άλμπα".

Για το αν η διακοπή των προπονήσεων χάλασε τον ρυθμό των "πράσινων": "Προφανώς είναι κάτι άσχημο, αλλά από την άλλη γνωρίζαμε ότι τέτοια ενδεχόμενα ήταν υπαρκτά φέτος εξαιτίας του κορονοϊού. Το αντιμετωπίσαμε, κάποιοι το πέρασαν, προφανώς θα μας πάρει καιρό να επιστρέψουμε σε καλή κατάσταση, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να επιστρέψουμε σε αυτό που κάναμε".

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα με την Άλμπα επειδή κάποιοι παίκτες ίσως είναι ανέτοιμοι: "Νομίζω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Οι προπονητές μας προετοιμάζουν την τακτική, περιμένω ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού και έντασης. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στην ένταση του αγώνα και να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη".

Για τον αγώνα του πρώτου γύρου κόντρα στην Άλμπα και αν αυτό είναι στο μυαλό του: "Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, αφού παίζουμε στην έδρα τους. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να παίξουμε το παιχνίδι μας, να περιορίσουμε τα πράγματα που τους αρέσει να κάνουν και να κάνουμε ότι μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη".

Για την απόκτηση του Μάριο Χεζόνια: "Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική μεταγραφή, άλλο ένα κομμάτι που θα προσθέσουμε στην ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι παράγοντας κλειδί για μας. Όλοι ανυπομονούμε να έρθει εδώ και να μας βοηθήσει να πετύχουμε ότι θέλουμε να πετύχουμε".

sport24.gr