Εντυπωσιακός Καραλής και 2η θέση στη Σαγκάη

Εντυπωσιακός Καραλής και 2η θέση στη Σαγκάη

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνέχισε τις μεγάλες εμφανίσεις του, αυτή τη φορά στο Diamond League της Σαγκάης το Σάββατο (3/5), όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο άλμα επί κοντώ, περνώντας τα 6,01 μέτρα – επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ για τη θερινή περίοδο.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν στα 6,00 μ. από τον Αύγουστο του 2024, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ξεπεράσει τα 6,05 μ. στον κλειστό στίβο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ναντζίνγκ τον Μάρτιο.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Παρισιού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,62 μ., τα οποία πέρασε με άνεση. Χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να υπερβεί τα 5,82 μ., πέρασε με την πρώτη τα 5,92 μ. και συνέχισε με νέο ρεκόρ στα 6,01 μ., επίσης με την πρώτη προσπάθεια.

Ακολούθως, δοκίμασε στα 6,11 μ., αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Το γεγονός ότι επιχειρεί άλματα σε τέτοια ύψη αναδεικνύει το επίπεδο και την κλάση του αθλητή, που προπονείται με τον Μάρτσιν Στσεπάνσκι και τον Χάρη Καραλή.

Με τη σειρά της, η Τατιάνα Γκούσιν αγωνίστηκε στο ύψος και κατέλαβε την 10η θέση με καλύτερο άλμα στο 1,84 μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεπέρασε το 1,80 μ. με την πρώτη προσπάθεια και χρειάστηκε τρεις για τα 1,84 μ., ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει το 1,88 μ., μένοντας εκτός συνέχειας.

sdna.gr