"Να μην φοβόμαστε"

Close
"Να μην φοβόμαστε"

Τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998. Η δήλωση - προτροπή της προς όλους, σύμφωνα με το News247.gr.

Με την ελπίδα και άλλες γυναίκες να έρθουν μπροστά και να καταθέσουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση η Σοφία Μπεκατώρου εξήλθε των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ύστερα από τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης από τις 9:30 μέχρι περίπου τις 12:30 το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάκου καταθέτοντας αναλυτικά όσων έχει καταγγείλει για την σεξουαλική κακοποίησή της το 1998. Το πρωί, μπαίνοντας στο κτίριο 16, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, δεν προχώρησε σε δηλώσεις, σύμφωνα με το News247.gr.

Ωστόσο, κατά την έξοδό της, η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας γνώση για το "αγκάθι" που υπάρχει στην αυτεπάγγελτη έρευνα, δηλαδή ότι το υπό διερεύνηση αδίκημα έχει παραγραφεί, προχώρησε σε μία δήλωση - προτροπή. "Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε" είπα χαρακτηριστικά.

Πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας και να καταλήξει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση ή αν η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

sport24.gr