Το SDNA έχει το παρασκηνιακό ρεπορτάζ με επίκεντρο τον διεθνή Καμερουνέζο εξτρέμ της Μπεσίκτας που τα τουρκικά media συνδέουν με την χειμερινή transfer list της Ένωσης.
Non stop πέφτουν τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα στην Τουρκία που βάζουν τον Κέβιν Ενκουντού στο «κάδρο» της ΑΕΚ – εν όψει Ιανουαρίου – κι ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής «έπαιξε» σε πρώτο χρόνο και στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού αλλά στην πορεία...ξεθύμανε.
Στη γειτονική χώρα επιμένουν να συντηρούν το σενάριο που φέρνει την Ένωση να «σκαλίζει» την προοπτική απόκτησης του διεθνούς Καμερουνέζου αριστερού winger από την Μπεσίκτας.
Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τους «Μαύρους Αετούς» μέχρι το καλοκαίρι του ΄23 και φαίνεται πως είναι ανοιχτή η πόρτα της πρόωρης αποχώρησής του.
Φυσικά εκτός από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης που διατηρεί τον πρώτο λόγο, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση – Ενκουντού διαδραματίζει ασφαλώς και ο ατζέντης του Αφρικανού μεσοεπιθετικού.
Και το όνομα αυτού, Μέισα Ν΄Ντιαγέ.
Μπορεί ο Γάλλος agent και επικεφαλής του γραφείου «Sport Cover» να μην διαθέτει στο ιστορικό του κάποιο παλαιότερο deal με την ΑΕΚ, ωστόσο κουβαλά «άρωμα» Ελλάδας.
Τον Σεπτέμβριο του ΄20 υπήρξε ένας από τους agents που «έτρεξαν» την υπόθεση της μεταγραφής του Γιαν Εμβιλά στον Ολυμπιακό κι έκτοτε βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την πειραϊκή ομάδα, καθώς και το…αγγλικό αδερφάκι της (Νότιγχαμ Φόρεστ).
Ο agentΝ΄Ντιαγέ είχε τον «δικό» του Σαμπρί Λαμουσί στον πάγκο της Νότιγχαμ μετά το διαζύγιο του Γαλλομαροκινού προπονητή με τον Ζόρζε Μέντες, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ήρθε σε συμφωνία με τους «Reds» για τη μεταγραφή του Γαλλοκαμερουνέζου πορτιέρο Μπρις Σάμπα στην Λανς.
Παρεμπιπτόντως, στο πελατολόγιο του κυκλοφορεί ο Αρτούρ Μαζουακού, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και νυν συμπαίκτης του Ενκουντού στην Μπεσίκτας, ενώ ένας από τους πιο (εμπορικούς) πελάτες του είναι ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν κόουτς της Κρίσταλ Πάλας, Πατρίκ Βιεϊρά.
Για να επανέλθουμε στον Ενκουντού, η ποδοσφαιρική αξία του δεν αμφισβητείται ούτε στην Τουρκία, σε μια σεζόν που μετρά 12 παιχνίδια ( 4 γκολ) στο τουρκικό πρωτάθλημα και πρόσφαρτα έπαιξε σε δύο παιχνίδια (ως αλλαγή) με το Καμερούν στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Οι ενστάσεις που συνοδεύουν τον διεθνή Καμερουνέζο εξτρέμ στη διαδρομή του στα γήπεδα, έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με τον εκρηκτικό - ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και ειδικά στη Μασσαλία (Μαρσέιγ) έχουν να θυμούνται πολλά από την περίοδο της κοινής πορείας τους.