Έτσι φτιάχτηκε το πανό "Original παραδείσου" (βίντεο)

Έτσι φτιάχτηκε το πανό "Original παραδείσου" (βίντεο)

Το παρασκήνιο με το εντυπωσιακό και συγκινητικό πανό της Original 21 για όσους δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις εξέδρες της OPAP Arena.

Λένε πως «οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε» και οι φίλοι της ΑΕΚ φρόντισαν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι Ένωσης, όλοι εκείνοι που δεν πρόλαβαν να δουν το σύνθημα «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» να γίνεται πραγματικότητα, να είναι παρόντες μέσω του εντυπωσιακού πανό που ανέβηκε στην θύρα 21 πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ένα πανό που περιελάμβανε δεκάδες μορφές φιλάθλων της ΑΕΚ που πλέον βρίσκονταν στην «Original Παραδείσου», όπως χαρακτηριστικά έγραφε.

ξξη

Για να μπορέσει όμως αυτή η συγκινητική κίνηση να λάβει σάρκα και... οστά, χρειάστηκαν αρκετές εβδομάδες προετοιμασίας από την Original 21, σχεδόν από τις αρχές του καλοκαιριού. Μιλάμε βλέπετε για καταγραφή 170 προσώπων, σε ένα πανό που έφτανε τα 250-270 κιλά βάρους. Για την δημιουργία του δούλεψαν περίπου 30 άτομα, ξοδεύοντας αρκετές ώρες, αλλά και ένα αρκετό υψηλό ποσό, καθώς το κόστος του έφτανε περίπου τα 10.000 ευρώ.

ξξη

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν γίνεται χωρίς προετοιμασία. Έτσι, την επόμενη των εγκαινίων ξεκίνησαν οι δοκιμές για το πως θα ανέβαινε στο ύψος της κορυφής του γηπέδου, χωρίς να υπάρξουν... παρατράγουδα, ενώ η μεταφορά του δεν έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο, με μηχανάκι ή αυτοκίνητο. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί ένα φορτηγάκι...

Για την... αποκάλυψή του, χρησιμοποιήθηκε ο ειδικός μηχανισμός που υπάρχει για τα ντέρμπι και «ρίχνει» δίχτυ μπροστά από το «πέταλο», προκειμένου να μην πέφτουν αντικείμενα και φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό λοιπόν κρεμάστηκε το πανό που έπιανε σε μήκος από τη μία άκρη της κερκίδας έως την άλλη, ενώ στο κάτω μέρος του, τοποθετήθηκαν και αντίβαρα, προκειμένου να μην το κουνάει ο αέρας που ενδεχομένως να υπήρχε εκείνη την ώρα και χαλούσε την συνολική εικόνα του.

Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό, δικαιώνοντας όσους είχαν την ιδέα και όσους την έκαναν πράξη, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσους δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις εξέδρες της «Αγιας Σοφιάς», βλέποντας την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια από ψηλά.

Απόψε "Στο Πέταλο" με ΑΕΚ!

ερ

gazzetta.gr