Ο Μάρκο Νίκολιτς μετράει επιστροφές στο κομβικό φινάλε του 2025 κυρίως για τη μάχη του Conference League, ενώ η ατάκα για τον χαφ δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά. Η ΑΕΚ διανύει ένα καλό φεγγάρι αγωνιστικά, παρά τις απουσίες που έπρεπε να διαχειριστεί ο Μάρκο Νίκολιτς και σε ιδιαίτερα απαιτητικά εκτός έδρας παιχνίδια με Φιορεντίνα και Παναθηναϊκό που την κράτησαν ζωντανή σε δύο στόχους. Πλέον όμως, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΟΦΗ, οι περισσότεροι από τους τραυματίες μπαίνουν σε φάση επιστροφής.
Η ατάκα του Νίκολιτς για τον χαφ τον Γενάρη
Μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Σέρβος τεχνικός ανέφερε ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη έναν ακόμη χαφ που θα μπορέσει να ενισχύσει το σχέδιό του που θα είναι “δυνατός σωματικά και θα μπορεί να κλέβει μπάλες”, δηλαδή κάποια χαρακτηριστικά που δεν της έχει προσφέρει ο Μάρκο Γκρούγιτς.
Σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι η Ένωση θα είναι αρκετά θερμή, έχοντας αρκετές προτεραιότητες για την ενίσχυσή της. Ένας φορ, ένας στόπερ (ιδανικά να μπορεί να παίξει και σαν δεξί μπακ), αλλιώς πρέπει να βρει παίκτη και για το δεξί άκρο της άμυνας, διότι ο Ρότα δεν μπορεί να βγάλει μόνος του όλη τη χρονιά. Για να γίνει μια κίνηση για έναν μέσο ενδεχομένως να εξαρτάται και από πιθανές αποχωρήσεις.
Οι Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς δεν είναι στα βασικά πλάνα του Νίκολιτς όμως είναι διαφορετικές περιπτώσεις. Ο Δανός χαφ να αποχωρήσει ως ελεύθερος (εκπνέει το συμβόλαιό του στο τέλος της χρονιάς) και ο Κροάτης με έναν πιθανό δανεισμό, από τη στιγμή που η πώληση είναι δύσκολη. Ο Νίκολιτς βασίζει αρκετά το παιχνίδι του στον άξονα, γι’ αυτό κιόλας η Ένωση απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση και θα ήθελε να έχει έναν παίκτη που θα της δώσει άλλα χαρακτηριστικά. Η πρόκριση στην Ευρώπη και η διεκδίκηση των εγχώριων στόχων προφανώς και άνοιξαν την όρεξη, όμως πρέπει να γίνει δουλειά πριν από το λίφτινγκ που ετοιμάζεται το ερχόμενο καλοκαίρι.