Η ΑΕΚ έπεσε σε… Ατρόμητο, ο Γιαννιώτης τα έπιανε όλα, αλλά το πέναλτι του Άμραμπατ στο 93’ έδωσε τη νίκη χρυσάφι με 1-0!
Ζορίστηκε η ΑΕΚ, μεγάλη φάση στο 12' ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε τελική εστία με σουτ του Κεσχριντά με την Ένωση όχι μόνο να απαντά, αλλά να έχει κλασική ευκαιρία με τον Λιβάι Γκαρσία (5'). Ο Αραούχο βρήκε με κάθετη μπαλιά τον άσο από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο που πλάσαρε τον Γιαννιώτη με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
Η ΑΕΚ προσπαθούσε με κάθετο ποδόσφαιρο να απειλήσει, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που στο 12' άγγιξε το γκολ. Ο Ρομπάιγ έκανε τρομερή μπαλιά-τρύπα στην άμυνα της ΑΕΚ, οι Βίντα-Μουκουντί ήταν off, ο Κιάρτανσον βρέθηκε «φάτσα» με τον Αθανασιάδη που έδιωξε με τα πόδια. Η Ένωση γλίτωσε από το σοκ του 1-0 με τα «καμπανάκια» να ηχούν.
Μετά το 15' Γκατσίνοβιτς-Ελίασον άλλαζαν διαρκώς πλευρές με την Ένωση να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να έχει μία καλή στιγμή στο 28' με τον Πινέδα, του οποίου το σουτ μπλόκαρε με σχετική άνεση ο Γιαννιώτης.
Ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως η ΑΕΚ τα έβρισκε... σκούρα κόντρα στους Περιστεριώτες που στο 31' απείλησαν εκ νέου. Καλοεκτελεσμένο φάουλ από τον Μουνίθ, ο Έρλινγκμαρκ πήδηξε μόνος του για την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Το 0-0 παρέμενε με την Ένωση να απειλεί με πλασαριστό σουτ του Αραούχο. Έτσι το ημίχρονο έμελλε να λήξει χωρίς σκορ, αφού στο 41' και η προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Λύτρωση στις καθυστερήσεις για την ΑΕΚ, ευκαιρίες ο Ατρόμητος
Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο 48' απείλησε με τον Αραούχο. Ωραία κούρσα από τον Λιβάι που σέρβιρε στον Αραούχο, ο οποίος πλάσαρε με τον Γιαννιώτη να τεντώνει το κορμί του και να διώχνει σε κόρνερ. Η Ένωση είχε μπει με ορμή και στο 49' ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» είχε ακόμη μία τελική, με την μπάλα να αποκρούεται από τον σταθερό μέχρι σε εκείνο το σημείο Γιαννιώτη.
Στο 50' η Ένωση είχε νέα στιγμή με τον Γκατσίνοβιτς να σεντράρει, αλλά ο Αραούχο να μην μπορεί να κάνει την προβολή. Ήταν εμφανές πως ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να ελέγξει τον ρυθμό, ωστόσο κατάφερνε με κάποιο τρόπο να απορροφήσει την πίεση και να κρατήσει το μηδέν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά το 60' άγγιξε το 0-1. Ήταν η δεύτερη μεγάλη γάση των Περιστεριωτών στο ματς που ξεκίνησε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μουνίθ στον Ρομπάιγ. Ο Γάλλος έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μουκουντί αδράνησε και ο Κιάρτανσον με κάτι σαν προβολή καρδιοχτύπησε όλο το γήπεδο.
Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα στο 61' με τον Ρότα που με σουτ εκτός ισορροπίας απείλησε την εστία του Γιαννιώτη, ο οποίος φώναξε εκ νέου «παρών». Όπως ακριβώς συνέβη και στο 67' στην σκαστή κεφαλιά του Μουκουντί έπειτα από κόρνερ του Άμπραμπατ.
Και μετά το 68' μπήκε στην εξίσωση και ο κόσμος. Πλέον όλο το γήπεδο ήταν στο πόδι, με την ΑΕΚ να κατασκηνώνει στο αντίπαλο μισό και να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα έλυνε τον γόρδιο δεσμό. Και στο 73' η Ένωση απείλησε εκ νέου με βολέ του Αραούχο που δεν βρήκε στόχο.
Και στο 78' λίγο έλειψε ο Ατρόμητος να κάνει το... έμφραγμα. Οι Περιστεριώτες αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, η μπάλα έφθασε στον Κλωναρίδη που σούταρε με τον Αθανασιάδη να διώχνει σε κόρνερ.
Πλέον, το ματς είχε ανοίξει... Η ΑΕΚ είχε το μυαλό της στο επιθετικό παιχνίδι και στο πώς θα έρθει το 1-0 με τον Ατρόμητο να βρίσκει χώρο για κόντρα επιθέσεις. Το 0-0 παρέμενε και ήταν εμφανές πως το ματς θα κρινόταν στη στιγμή. Και έτσι έγινε... Ο Μάνταλος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μαυρομμάτη και ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεσή του στέλνοντας στο 90+4' την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη κάνοντας το «χρυσό» 1-0 για την ΑΕΚ.
Η Ένωση κατάφερνε με μεγάλο άγχος να πάρει ένα τρίποντο που στην οικονομία του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθεί χρυσό.