Ο δανεισμός του Σιμάο παίρνει παράταση ως τον Ιούλιο

Close
Ο δανεισμός του Σιμάο παίρνει παράταση ως τον Ιούλιο

Ο Πορτογάλος μέσος που αγωνίζεται δανεικός από την ΑΕΚ στη Χάποελ Μπερ Σεβά έκανε τελικά δεκτή την περικοπή μισθού από την ισραηλινή ομάδα και ο δανεισμός του παίρνει παράταση ως το τέλος της σεζόν.

Ο δανεισμός του Νταβίντ Σιμάο στη Χάποελ Μπερ Σεβά από την ΑΕΚ έληγε στο τέλος Μαΐου, όταν και θα ξεκινήσει πάλι η σεζόν στο Ισραήλ. Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός σύλλογος είχε ξεκινήσει επαφές με όλους τους παίκτες λόγω των αποφάσεων για περικοπή μισθών εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού και της οικονομικής αβεβαιότητας της ομάδας έπειτα από τις εξελίξεις σε διοικητικό επίπεδο. Αυτό έθετε σε κίνδυνο την παράταση του δανεισμού του Σιμάο στην Μπερ Σεβά ως το τέλος της σεζόν στο Ισραήλ. Κι αυτό γιατί ο Πορτογάλος μέσος απαιτούσε εγγυήσεις για την καταβολή των χρημάτων του από την ισραηλινή ομάδα, διαφορετικά υπήρχε πιθανότητα ακόμη και να επέστρεφε νωρίτερα στην ΑΕΚ.

Τελικά έπειτα από συζητήσεις που έλαβαν χώρα με τον νομικό εκπρόσωπο της Μπερ Σεβά, η πλευρά του Σιμάο έφτασε σε συμβιβασμό με την ομάδα του, αποδεχόμενος μια μείωση στα χρήματα που είχε συμφωνήσει να του καταβληθούν για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (πληροφορίες λένε για 50% κάτω). Κάτι το οποίο αποδέχθηκαν κι άλλοι συμπαίκτες του, αποφασίζοντας έτσι να βάλουν «πλάτη» λόγω της οικονομικής αστάθειας έπειτα από την κρίση που ξέσπασε και τη γενικότερη κατάσταση στον σύλλογο.

Συνεπώς ο 30χρονος Πορτογάλος μέσος θα ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν στο Ισραήλ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Βέβαια το μέλλον του παραμένει αβέβαιο καθώς με τις συνθήκες που επικρατούν τη δεδομένη στιγμή στην ισραηλινή ομάδα φαντάζει απίθανο να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του, ύψους 300.000 ευρώ, που είχε συμφωνηθεί με την ΑΕΚ. Το συμβόλαιο του Σιμάο στην Ένωση έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2022 και όπως έχουν τα δεδομένα, τον Ιούλιο, όταν η σεζόν στο Ισραήλ ολοκληρωθεί, ο Σιμάο θα πρέπει να επιστρέψει στην ΑΕΚ, με τους κιτρινόμαυρους έπειτα να καλούνται να βρουν λύση...

gazzetta.gr