Ο «κορμός» του Αλμέιδα, τα ερωτηματικά και ο απαραίτητος έλεγχος ρυθμού στην Τούμπα

Ο «κορμός» του Αλμέιδα, τα ερωτηματικά και ο απαραίτητος έλεγχος ρυθμού στην Τούμπα

Τα σχέδια του για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα καταστρώνει ο Ματίας Αλμέιδα. Ένα ντέρμπι ιδιαίτερα κρίσιμο, που μπορεί να καθορίσει πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά την κατάταξη της κανονικής περιόδου.

Οι κιτρινόμαυροι, επέστρεψαν σήμερα στα Σπάτα μετά το διήμερο ρεπό και από αύριο Τετάρτη (29/1) αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα ρυθμούς και να δουλέψουν πάνω στο πλάνο του προπονητή το οποίο προφανώς θα στηθεί με ένα και μόνο ζητούμενο: Η ομάδα να φύγει νικήτρια από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές, πως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η ΑΕΚ να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Πιο υψηλά από τα τελευταία της παιχνίδια και σίγουρα πολύ υψηλότερα, συγκριτικά με την προηγούμενη επίσκεψη της εκεί.

Η… δουλειά τότε είχε γίνει, με τον Μόουζες Οντουμπάτζο να στέλνει την Ένωση στα ημιτελικά με εκείνο το γκολ στην παράταση αλλά μην ξεχνάμε πως οι κιτρινόμαυροι είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα σε τακτικό και αγωνιστικό επίπεδο και η πρόκριση ήταν σε μεγάλο βαθμό έργο Μπρινιόλι και της αντίδρασης που είχε βγει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, με τις βοήθειες από τον πάγκο να παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς όλες οι αλλαγές του Αλμέιδα είχαν δώσει πράγματα.

αν συνολική εικόνα πάντως, σε εκείνο το ντέρμπι η Ένωση αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό και τους χώρους μεσοαμυντικά, πράγμα που συνήθως δεν συμβαίνει, με αποτέλεσμα να μοιάζει ευάλωτη και ο ΠΑΟΚ να χτυπά κυρίως στο τρανζίσιον που είναι το μεγάλο του όπλο, ενώ και μεσοεπιθετικά οι τρεις μπροστά (Λαμέλα, Μαρσιάλ και Λιβάι) δεν είχαν δώσει αυτά που θα έπρεπε.

Ο Πελάδο δεδομένα έχει εντοπίσει όλα αυτά τα ζητήματα, γνωρίζει άριστα τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου, και δεδομένα δουλεύει πάνω σε ένα πλάνο που θα είναι το καλύτερο δυνατό για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ντέρμπι.

Είναι άγνωστο αν θα επιχειρήσει να κρατήσει η ομάδα του μπάλα όπως συνέβη για παράδειγμα και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και προφανώς με τον Παναιτωλικό το Σάββατο ή εάν θα επιλέξει να παίξει πιο χαμηλά στο γήπεδο για να χτυπήσει η ΑΕΚ στους χώρους και στις μεταβάσεις. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η Ένωση πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια και την προηγούμενη επίσκεψη της στην Τούμπα και σαφώς θα πρέπει να ελέγξει εκείνη στο μέτρο του δυνατού τον ρυθμό, το τέμπο και τους χώρους.

Όσο αφορά τα σχέδια του Πελάδο δεδομένα υπάρχει ένας «κορμός» πάνω στον οποίο θα βασιστεί και αποτελείται από τους: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον ή Σιμάνσκι, Πινέδα, Περέιρα ή Λιούμπισιτς, Μαρσιάλ, Λιβάι Γκαρσία, αλλά παράλληλα υπάρχουν και ερωτηματικά για την ενδεκάδα που θα απαντηθούν στις επόμενες προπονήσεις αν ο προπονητής ανοίξει τα χαρτιά του.

Είναι δεδομένο για παράδειγμα πως η θέση του δεξιού εξτρέμ παίζετε με Λαμέλα, Φερνάντες και φυσικά τον Ελίασον που επέστρεψε δυναμικά να διεκδικούν θέση με τις ίδιες πιθανότητες, όπως παίζετε και η θέση του τρίτου χαφ, με τον Περέιρα να έχει προβάδισμα αλλά και του κόφτη με δεδομένο πως ο Σιμάνσκι είναι πλέον στο 100%.

Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί και κάποια επιλογή έκπληξη ενώ παράλληλα θα πρέπει να περιμένουμε δούμε ποιους θα έχει στη διάθεση του ο Πελάδο και ποιους θα πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη με δεδομένο πως το Σάββατο για παράδειγμα έμειναν εκτός οι Μήτογλου-Φερνάντες. Το μόνο δεδομένο είναι πως συγκριτικά με τον Παναιτωλικό επιστρέφει ο Λάζαρος Ρότα ο οποίος και θα πάρει θέση στο δεξί άκρο.

sdna.gr