Ο Άκης Μάντζιος δεν προβλέπεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα ενόψει του πρώτου αγώνα (21:30) Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από τον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, η προετοιμασία του Άρη ουσιαστικά περιορίστηκε στη μόλις μία προπόνηση καθώς τη Δευτέρα (8/2) οι παίκτες που είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Γενικώς, ο Άκης Μάντζιος δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε αλλαγές. Δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ματέο Γκαρσία, Χαβιέρ Ματίγια, θέλει να δει και την αγωνιστική κατάσταση κάποιων παικτών. Για παράδειγμα, ο Ντάνιελ Μαντσίνι αντικαταστάθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ λόγω ενόχλησης που ένιωσε στο σημείο που έπαθε θλάση στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.
Γι’ αυτόν τον λόγο, όλα είναι ανοιχτά σχετικά με τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Ντάνιελ Μάντσίνι είναι καλά, θα ξεκινήσει στο παιχνίδι, σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί ο Δημήτρης Μάνος. Ο προπονητής του Άρη δεν προσανατολίζεται στη σκέψη παροχής φανέλας βασικού στον Κώστα Μήτρογλου, αλλά έχει σκοπό να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο. Σε ότι αφορά τις άλλες θέσεις στην επίθεση, ο Σάντε Σίλβα θα αντικαταστήσει τον Ματέο Γκαρσία και παραμένουν οι Μπρούνο Γκάμα, Φακούντο Μπερτόγλιο.

ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Στον άξονα της μεσαίας γραμμής δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ καθώς θα διατηρηθούν οι Τζέιμς Τζέγκο, Λούκας Σάσα. Αντιθέτως, είναι πιθανό να υπάρξει (τουλάχιστον) μία αλλαγή στην τετράδα της άμυνας. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα διατηρηθεί στη δεξιά πλευρά, το ίδιο ισχύει και για τον Λίντσεϊ Ροζ στη θέση του δεξιού στόπερ, ενώ ο Μάντζιος θα αποφασίσει για τον παρτενέρ του μεταξύ του Γιώργου Δεληζήση και του Γιοχάν Μπεναλουάν. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Νικόλας Ιωάννου μάλλον συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Εμάνουελ Σάκιτς. Κάτω από την εστία, ο Χουλιάν Κουέστα προβλέπεται να καταγράψει την τρίτη διαδοχική συμμετοχή του.