Το SDNA έχει το οικονομικό ρεπορτάζ για τις απολαβές των παικτών της ελβετικής ομάδας, καθώς τον σουπερλιγκάτο παίκτη που κέντρισε (σε πρώτο χρόνο) το ενδιαφέρον του Sport Director, Άλεν Σούτερ.
Η Σεντ Γκάλεν αποτελεί το πρώτο…ραντεβού της ΑΕΚ στη φετινή (ευρωπαϊκή) διαδρομή της στο πλαίσιο της γ΄προκριματικής φάσης του Europa League.
Κι όχι και το τελευταίο, όπως θέλουν να πιστεύουν οι «κιτρινόμαυροι», έχοντας θέσει εξ αρχής ως στόχο όχι μόνο την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά και την μετέπειτα είσοδο στους ομίλους.
Για το προφίλ της ελβετικής ομάδας, τα υπέρ και τα κατά και γενικότερα όλα εκείνα τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την αγωνιστική ταυτότητά της, έχουν γραφτεί και κυκλοφορήσει πολλά από την στιγμή που η κληρωτίδα την έστειλε στο δρόμο της ΑΕΚ.
Εμείς θα δώσουμε ένα ακόμα tip οικονομικού περιεχομένου, καθώς κι ένα «φλερτ» με…άρωμα Ελλάδας που δεν αποδείχτηκε της μεταγραφικής μοίρας γραφτό να καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας.
Το υψηλότερο συμβόλαιο στην Σεντ Γκάλεν δεν ξεπερνά τις 250.000 ευρώ μεικτές αποδοχές, ή αλλιώς τα 150 («καθαρά») χιλιάρικα. Κάτι που σημαίνει πως οι παίκτες της ομάδας που τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο ελβετικό πρωτάθλημα την σεζόν 2019-20, κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και δεν κυκλοφορούν "golden boys" στο ρόστερ της.
Όσο για το «φλερτ» με…άρωμα Ελλάδας;
Λίγες ημέρες πριν από την συμφωνία του Χουάν Χοσέ Περέα με το Βόλο, ο Κολομβιανός επιθετικός του Παναθηναϊκού προτάθηκε στην Σεντ Γκάλεν κι έγινε focus – όπως έγραψε το SDNA – στην περίπτωσή του.
Ωστόσο και παρά το γεγονός πως η ελβετική ομάδα αρέσκεται να συνεργάζεται με νεαρούς σε ηλικία παίκτες κι είχε σχηματίσει (σε πρώτο χρόνο) θετικό report για τον 20χρονο επιθετικό, εν τούτοις στην πορεία ο Sport Director, Άλεν Σούτερ δεν προχώρησε στο μεταγραφικό…παρασύνθημα.