«Υπέροχο συναίσθημα η εμπιστοσύνη των φιλάθλων»

Close
«Υπέροχο συναίσθημα η εμπιστοσύνη των φιλάθλων»

Πρόσφατα έγινε μια δημοσκόπηση στην σέρβικη ιστοσελίδα «mozzartsport», αναφορικά με την καλύτερη 11άδα της τελευταίας δεκαετίας για τον Ερυθρό Αστέρα. Σε αυτή ψήφισαν 140.000 αναγνώστες και ένας από τους παίκτες που συμπεριλήφθηκε στους καλύτερους ήταν και ο Νέναντ Κρίστιτσιτς.

«Όσοι παρακολουθούσαν τα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα έβλεπαν ότι πριν ξεκινήσει κάθε παιχνίδι, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβγαζε μια κραυγή: Πάμε, Νένο! Ένα σαφές σημάδι ότι τον εμπιστευόταν και τον θεωρούσε ώριμο για να φέρει εις πέρας τις ιδέες του στο γήπεδο. Το πόσο σημαντικός όταν ο Κρίστιτσιτς φάνηκε με την αποχώρηση του για την ΑΕΚ. Υπήρξε ένα μεγάλο κενό το οποίο αναγνώρισαν οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα στη δημοσκόπηση που κάναμε και τον ψήφισαν στην ιδανική ομάδα της δεκαετίας», αναφέρεται στο κείμενο προτού προχωρήσει στις δηλώσεις του παίκτη της ΑΕΚ για την ψήφισή του.

«Φυσικά, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα όταν παίρνεις την εμπιστοσύνη ενός φιλάθλου. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που είδαν τι προσέφερα στην ομάδα. Ήθελα να αφήσω ένα σημάδι στη χώρα και στην πόλη όπου μεγάλωσα. Είναι κάτι περισσότερο από τον επαγγελματισμό, αυτό που έκανα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ποτέ δεν είχα βρεθεί ξανά σε τόσο ισορροπημένη ομάδα όπως αυτή. Είχα την αίσθηση ότι έπαιζα σε όλη μου την καριέρα με αυτούς τους παίκτες. Μας έφερε στην τελειότητα. Είχαμε επίσης μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, και δεν μια κλασική έκφραση αυτή, αλλά γεγονός», ήταν τα λόγια του Κρίστιτσιτς. 

Επίσης, ο μέσος της ΑΕΚ τόνισε: «Όταν ήρθα στον Ερυθρό Αστέρα, ήταν λίγοι αυτοί που ήξεραν πως υπήρχε κάποιος Νέναντ Κρίστιτσιτς στην Ιταλία ή την Ισπανία. Πολλοί ήταν επιφυλακτικοί, έκαναν άσχημα σχόλια για μένα. Ειλικρινά, δεν με ανησυχούσαν. Δεν τα σκεφτόμουν, αλλά ήξερα ότι θα γίνω στόχος έντονης κριτικής και πίεσης. Πίστευα στον εαυτό μου, αλλά είχα και μια μεγάλη επιθυμία να δείξω τι αξίζω στον Ερυθρό Αστέρα. Θυμάμαι πολύ καλά ότι ο κύριος Ζβέζνταν Τέρζιτς πίστεψε πολύ ότι ταιριάζω στην υπό διαμόρφωση ομάδα. Είναι πολύ όμορφο να σε θέλει μια ομάδα σαν τον Ερυθρό Αστέρα. Ένιωσα ότι με ήθελαν πολύ εκείνη τη στιγμή».

sdna.gr