Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου για την πρεμιέρα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro με το Γιβραλτάρ πως δεν σκέφτεται τη δεύτερη ευκαιρία που δίνει το Nations League, θέτοντας ως στόχο την απευθείας πρόκριση. Αποστολή στην Πορτογαλία.
Για το γεγονός πως είναι δύσκολος όμιλος και τη δεύτερη ευκαιρία από το UEFA Nations League: «Εμείς θέλουμε να μπούμε αύριο στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Με όλο τον σεβασμό στο Γιβραλτάρ. Πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες, κι εγώ, σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον όμιλο τώρα κι όχι ότι έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Να περάσουμε απευθείας και να παίξουμε στο Euro στη Γερμανία».
Η καλή παρουσία στο Nations, σας δίνει αυτοπεποίθηση; «Εννοείται, γιατί σαν ομάδα δένεις. Και όσα περισσότερα ματς δίνεις με τους συμπαίκτες σου, γίνεσαι μία γροθιά. Κάναμε μία καλή αρχή στα προηγούμενα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».
Στο Nations δεχτήκατε μόλις δύο γκολ, πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσετε αυτή την αμυντική λειτουργία: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ, είσαι πιο κοντά στη νίκη. Και για μας τους τερματοφύλακες και για τους αμυντικούς, είναι πολύ σημαντικό».
Πώς νιώθει που θα αγωνιστεί στην Πορτογαλία: «Πάρα πολύ καλά. Νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Ελλάδα εδώ».
Για το πρόγραμμα που είναι βατό στην αρχή και τα ατού της Ελλάδας: «Πιστεύω ότι κάθε ματς είναι δύσκολο. Κάθε ματς πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς και να το αποδείξουμε. Έχουμε πολύ καλό κλίμα, έχουμε δέσει και φαίνεται στο γήπεδο. Έτσι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και με τη καλή δουλειά του κόουτς. Θα ψάξουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς».
Για το πόσο βοηθάει ο ανταγωνισμός με τους Πασχαλάκη και Αθανασιάδη: «Πιστεύω πώς και οι τρεις παίζουμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Γνωριζόμαστε, είμαστε πολύ καλοί φίλοι και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας όπως και με τον προπονητή μας. Σε κάθε προπόνηση θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».
Αν νιώθει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του: «Σίγουρα, έχουμε εξαιρετική σεζόν με την Μπενφίκα αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με την Εθνική ομάδα και θέλω να μιλήσει μόνο για την Ελλάδα».
Για το αν νιώθει χαρούμενος που βρίσκεται στην Πορτογαλία με την Εθνική: «Χαίρομαι που είμαι εδώ, έχουμε κερδίσει και έναν τίτλο εδώ και έχει σημασία η πορεία με την Μπενφίκα. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Τιμή που βρίσκομαι εδώ και όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια πως τα πάντα είναι δυνατά.»