Ο Ντουκουρέ και η… κάρτα παραμονής στο «Κλ. Βικελίδης»

Ο Ντουκουρέ και η… κάρτα παραμονής στο «Κλ. Βικελίδης»

Ο Άρης έβαλε στην άκρη τις σκέψεις πρόωρης λύσης της συνεργασίας με τον Σέικ Ντουκουρέ καθώς ο Ιβοριανός μέσος είναι στο αγωνιστικό πλάνο του Άλαν Πάρντιου και θα έχει υποστηρικτικό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Άρης δεν έχει το παραμικρό παράπονο από τον Σέικ Ντουκουρέ καθώς αποκτήθηκε τον περασμένο χειμώνα με σκοπό να έχει υποστηρικτικό ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστής. Ωστόσο, τα διαδοχικά 90λεπτα επιβάρυναν το ήδη επιβαρυμένο γόνατό του με συνέπεια την απουσία του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας για διάστημα περίπου δύο μηνών. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Ιβοριανός μετέβη στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στον γιατρό που τον είχε χειρουργήσει ούτως ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή του. Πέραν της επιβάρυνσης δεν διαπιστώθηκε πρόσθετο πρόβλημα.

Επί της ουσίας, είναι γνωστά τα (ιατρικά) δεδομένα της περίπτωσης του έμπειρου ποδοσφαιριστή. Λόγω των επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε στο παρελθόν θεωρείται αδύνατο να καταφέρει να ανταποκριθεί σε πρόγραμμα διαδοχικών αγώνων. Αντιθέτως, μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ενός παίκτη ο οποίος θα έρχεται από τον πάγκο. Εξετάζοντας αυτό το δεδομένο, στον Άρη σκέφτηκαν σοβαρά να προχωρήσουν σε συζητήσεις μαζί του για την πρόωρη λύση της συνεργασίας, τελικώς όμως αυτό το σενάριο αποκλείστηκε κι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του σεναρίου παραμονής του παίκτη είναι ο Άλαν Πάρντιου.

Δεδομένης της απόφασης απομάκρυνσης του Πάπε Σέικ Ντιόπ, ο Βρετανός τεχνικός δεν είναι υπέρ των συντριπτικών αλλαγών στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Έκρινε απαραίτητη την προσθήκη ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Πίτερ Ετέμπο και προς αυτήν την κατεύθυνση υπάρχει συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα. Πίσω από τους δύο ποδοσφαιριστές θα είναι οι Μπριάν Νταμπό, Σέικ Ντουκουρέ κι έτσι θα πορευτεί ο Άρης στη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεών του.

Όπως φάνηκε και από το πρόσφατο βίντεο που ανάρτησε η ΠΑΕ Άρης από τη χθεσινή (29/11) προπόνηση ο Σέικ Ντουκουρέ συμμετέχει κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από εκείνο το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, θα επανέλθει στον φιλικό αγώνα (4/12, 18:30) με τη Μακάμπι Χάιφα.

gazzetta.gr