Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποχωρήσεων στον Άρη

Close
Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποχωρήσεων στον Άρη

Αποχώρησαν σε χρόνο ρεκόρ όσοι «χρεώθηκαν» το κάζο του αποκλεισμού με τελευταίο τον Χαριστέα. Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την εξέλιξη.

Τα απόνερα του οδυνηρού αποκλεισμού από την Κόλος την περασμένη εβδομάδα παρέσυραν τελικά και τον Άγγελο Χαριστέα μετά τον Μίχαελ Ενινγκ που παύτηκε ελάχιστη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής ανέλαβε με αυτόν τον τρόπο το δικό του μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό αλλά και την απομάκρυνση του προπονητή που ήταν δική του επιλογή και την στήριξε και το καλοκαίρι εισηγούμενος στον Θόδωρο Καρυπίδη την ανανέωση του συμβολαίου του.
 
Ήταν κάτι αναμενόμενο στους παροικούντες την Αλκμήνης αφού η σχέση των δυο ανδρών το τελευταίο διάστημα είχε ψυχράνει με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ήταν ηλίου φαεινότερο ότι ακόμη και αν δεν υπέβαλε την παραίτησή του, είχε ήδη απολέσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του ιδιοκτήτη και υπήρχε μεταξύ τους διάσταση απόψεων.

Φάνηκε ξεκάθαρα από τον χειρισμό στην υπόθεση του Μάντζιου τον οποίο επέλεξε ο Θόδωρος Καρυπίδης που ήταν αυτός που έκανε και το ραντεβού μαζί του στην Αθήνα αλλά και την συμφωνία δίχως να έχει ενεργή ανάμειξη ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τις οποίες τις έχει πάρει πάνω του τα τελευταία 24ωρα ο ισχυρός του Άρη εκδηλώνοντας έτσι την δυσαρέσκειά του για κάποιες από τις επιλογές του πρώην πλέον τεχνικού διευθυντή. Αυτό που οδήγησε τις δυο πλευρές στο… οικειοθελές διαζύγιο ήταν σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της ομάδας από τα φιλικά κιόλας και κυρίως στα πρώτα επίσημα παρά το γεγονός ότι ο Άρης μετράει ισάριθμες νίκες στο πρωτάθλημα.
 
Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του πολύ νωρίς στον Χαριστέα και πολύ έντονα μετά το φιλικό με τον Βόλο για την μέτρια εικόνα της ομάδας. Έβλεπε πράγματα που δεν του άρεσαν στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και το χτίσιμό της σε νέες βάσεις αλλά άκουγε τον Χαριστέα και τους συνεργάτες του να τον καθησυχάζουν αφού ακόμη και σήμερα ο τελευταίος υποστηρίζει ότι ο γερμανός τεχνικός κρίθηκε αυστηρά!

Είχε ενστάσεις επίσης και για κάποιες επιλογές παικτών στον μεταγραφικό σχεδιασμό που βλέπει ότι- τουλάχιστον στο ξεκίνημα- δεν τραβάνε αλλά και την απομάκρυνση κάποιων παικτών από την περσινή ομάδα με τελευταία αυτή του Νίκο Μαρτίνες. Όλα αυτά μαζί γιγαντώθηκαν με τον αποκλεισμό από την Κόλος που εκτός του ότι άνοιξε μια πληγή στο ίματζ της ομάδας, στερεί από την ΠΑΕ κάποια πολύτιμα έσοδα αφού ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί ήταν η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Ασφαλώς κάποια στιγμή θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε την άποψη και του πρώην τεχνικού διευθυντή για όλα αυτά. Ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τι τον οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό έκανε λόγο για ένα τριετές πλάνο, όπως είχε γίνει και με όλους τους προκατόχους του. Το πιθανότερο είναι ότι η θέση του Άγγελου Χαριστέα θα παραμείνει κενή στην παρούσα φάση αφού δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί άμεσα.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει αναλάβει μια σειρά από αυξημένες αρμοδιότητες ο Γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Αγησίλαος Τουμαζάτος που αναβαθμίζεται πλέον σε άμεσο συνεργάτη του Θόδωρου Καρυπίδη. Το τελευταίο που θέλει τώρα ο Άρης είναι να βυθιστεί στην δίνη της εσωστρέφειας.

Καλώς ή κακώς κάποιοι πλήρωσαν το μάρμαρο για το κάζο με την Κόλος, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες από τον ιδιοκτήτη που έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, αλλά η χρονιά μόλις ξεκίνησε και το club έχει ένα καινούργιο προπονητή που χρειάζεται στήριξη για να συμμαζέψει αγωνιστικά την ομάδα και να πορευτεί αυτή με την ηρεμία που χρειάζεται.

sdna.gr