Ο Ρικάρντο Πέρες αφιέρωσε στη σχολή του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη την εμφάνιση που έκανε η U19 των "ερυθρόλευκων" απέναντι στην Τότεναμ, για το Youth League.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Σεπτεμβρίου η U16 του Ολυμπιακού δέχτηκε επίθεση από 100 άτομα. Χτύπησαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο τον υπεύθυνο της σχολής, εκφόβισαν τα παιδιά και τους αφαίρεσαν μπλούζες, φανέλες, μπάλες και τσάντες που έφεραν διακριτικά του Ολυμπιακού.
Ο Ρικάρντο Πέρες ανέφερε: "Πρώτα απ' όλα να αφιερώσουμε το παιχνίδι μας στη σχολή ποδοσφαίρων της ομάδας που δέχτηκε την επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά τους αφιερώνουμε την εμφάνιση μας".
Για το παιχνίδι είπε: "Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που παίζει αρκετά συχνά στο Youth League. Κάποιες φορές είχαμε το πάνω χέρι, κάποιες άλλες όχι. Αλλά τα παιδιά έδειξαν πως τα δίνουν όλα ώστε κάποια στιγμή να είναι μέλη της πρώτης ομάδας".