Κρατούσε εξάσφαιρo ο Ολυμπιακός!

Κρατούσε εξάσφαιρo ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε 6-0 τη Λαμία στο "Αθανάσιος Διάκος" για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten με έξι διαφορετικούς σκόρερ. Καλύτερο από όλα τα γκολ αυτό του Εμβιλά, η "βόμβα" όπως τη χαρακτήρισε ο Πέδρο Μαρτίνς.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ O "ΜΠΟΥΧΑ"
Οι απουσίες του Ολυμπιακού, ο πολύ βαρύς αγωνιστικός χώρος και ο αμυντικός τρόπος με τον οποίο θα έπαιζε η Λαμία ήταν αρκετά για να πιστέψει κανείς πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα είχαν εύκολο έργο στη Λαμία.

Τελικά μόνο δύσκολο δεν εξελίχθηκε το παιχνίδι για το σύνολο του Μαρτίνς, που κατέβηκε με Τιάγκο Σίλβα ως αντί-Φορτούνη και τον Ραντζέλοβιτς αντί του Βρουσάι στο αρχικό σχήμα. Η Λαμία μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό ήταν. Αφού έγινε το 0-1 στο 13' με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν.

Στη φάση του 0-1, βέβαια, υπήρξε παγωμάρα αρχικά, διότι στην προσπάθειά του ο Θεοδωρόπουλος να διώξει με τη γροθιά, βρήκε στο κεφάλι τον Σεμέδο. Και ο Αντέτζο συγκρούστηκε με τον Πορτογάλο στόπερ, ο οποίος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και συνέχισε να παίζει. Ο Μπουχαλάκης, παρεμπιπτόντως, τρία γκολ στα τρία τελευταία ματς.

Όλα τα λεφτά στον αγώνα ήταν η "βόμβα" του Εμβιλά στο 34' για το 0-2. Έτσι τη χαρακτήρισε ο Πέδρο Μαρτίνς, μόλις είδε την οβίδα του Γάλλου από μακρινή απόσταση με το αριστερό να πηγαίνει μνε δύναμη στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ με τα "ερυθρόλευκα", σίγουρα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο της καριέρα του.

Και δευτερόλεπτα αργότερα ήταν η σειρά του killer. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αραμπί που πρόλαβε τον Τζανετόπουλο έβαλε το πόδι για το 0-3 στο 35'. Δέκα γκολ σε 16 παιχνίδια για τον Μαροκινό, εννιά στα εννιά στο πρωτάθλημα.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣ
Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει διαχείριση. Ο Μαρτίνς ήξερε πως με το 0-3 είχαν όλα κριθεί. Γι' αυτό έβγαλε τον Εμβιλά στο ημίχρονο και έβαλε τον Πέπε, ο οποίος πήρε θέση μπροστά από τα δύο στόπερ, αλλά δεν έκανε ξανά μεστή παρουσία. Καμία σχέση με τον Τιάγκο Σίλβα δηλαδή, ο οποίος έπαιξε πρώτη φορά βασικός αλλά ήταν πάρα πολύ καλός. Έδινε εξαιρετικές πάσες, δεν έκανε περιττές ενέργειες.

Η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56' με τον Βασιλακάκη και στο 63' ακόμα μεγαλύτερη, αφού ο Ντέλετιτς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από εκτέλεση πέναλτι (είχε κάνει χέρι ο Ραντζέλοβιτς, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών ο Βάτσιος με VAR). Αυτό ήταν το τέταρτο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού σε τέσσερα ματς.

ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει άλλα τρία γκολ. Στο 82' με πέναλτι του Σουντανί (το κέρδισε ο Ραντζέλοβιτς, έκανε χέρι ο Σαραμαντάς και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη), στο 83' με κεφαλιά του Κάιπερς από σέντρα του Ραντζέλοβιτς και στο 87' με προβολή του Μασούρα από σέντρα του Ανδρούτσου. Όλα είχαν πάει καλά για τους "ερυθρόλευκους".

sport24.gr