Την πιθανότητα ανταλλαγής των Καμαρά και Μανωλά συντηρούν ιταλικά δημοσιεύματα, τα οποία παρουσιάζουν τον Μίνο Ραϊόλα να προεξέχει σε αυτήν την υπόθεση.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, το «Tuttosport» υποστηρίζει ότι ο Μίνο Ραϊόλα είναι εκείνος που -παρά τις δυσκολίες της εν λόγω υπόθεσης- συνεχίζει να παλεύει την επιστροφή του πελάτη του, Μανωλά, στους «ερυθρόλευκους».
Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα ο Ολυμπιακός σε ενδεχόμενη τράμπα μεταξύ του Καμαρά και του Μανωλά, ζητά και το ποσό των δέκα εκατ. ευρώ. Ο πασίγνωστος ατζέντης, λοιπόν, παρουσιάζεται ως εκείνος, ο οποίος έχει αναλάβει να πείσει τους Πειραιώτες να παραιτηθούν από αυτήν τους την αξίωση.
Να σημειωθεί ότι τα ιταλικά δημοσιεύματα στέκονται στην εξαιρετική άποψη που έχει ο τεχνικός των «παρτονοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, για τον Καμαρά.