Ολυμπιακός: Επισημοποιήθηκε και του Ναβάρο ως βοηθός του Κορδόν

Ολυμπιακός: Επισημοποιήθηκε και του Ναβάρο ως βοηθός του Κορδόν

Ο άλλοτε συνεργάτης του Αντόνιο Κορδόν στην ομάδα της Μπέτις, Χοσέ Ιγνάσιο Ναβάρο, θα είναι πλέον στο team του και στον Ολυμπιακό.

Ο Ναβάρο προστέθηκε στο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως βοηθός του αθλητικού διευθυντή, Αντόνιο Κορδόν. Μετά τον Χάιμε Κορδόν είναι μία ακόμα νέα προσθήκη στο site της πειραϊκής ΠΑΕ.

Ο Χοσέ Ιγνάσιο Ναβάρο είχε θητεία στη Σεβίλλη του Μόντσι από το 2006 έως το 2014. Στους Σεβιγιάνους ο Ναβάρο είχε ευθύνη για το database και τα στοιχεία και τα reports των παικτών. Έκανε scouting επί των αντιπάλων και scouting σε όλον τον κόσμο. Είχε ευθύνη για τις αναφορές για παίκτες σε σχέση με το κόστος και την αποτελεσματικότητά τους.

Βοήθησε στο σκέλος του scouting και της σωστής στρατηγικής και ανάπτυξης για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες.

Εντόπιζε το τι χρειαζόταν η ομάδα, έφτιαχνε αρχείο με τα βίντεο και τα στοιχεία που απαιτούνταν, είχε την ευθύνη για τα επαγγελματικά εργαλεία και sites που χρησιμοποιούσε η ομάδα (δηλαδή κορυφαίες και επαγγελματικές πλατφόρμες που απευθύνονται σε ομάδες), είχε ρόλο σε διαπραγματεύσεις για παίκτες και γενικά έκανε αυτά και άλλα πολλά.

Επίσης είναι ένα στέλεχος ο οποίος όπου πήγε δεν έμεινε απλά για κάτι μήνες. Σε όποια ομάδα πήγαινε έμεινε για καιρό.

Ειδίκευσή του; Μεταξύ άλλων η αγορά της Λατινικής Αμερικής, η πορτογαλική αλλά κυρίως η βραζιλιάνικη αγορά. Εκεί είναι ιδιαίτερα ικανός και με το δικό του δίκτυο.\

Ο Ναβάρο είχε πέρασμα και από την Κίνα και γενικά έχει δοκιμαστεί σε καίρια και δύσκολα πόστα σε ομάδες όπως η Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ και η Μπέτις.

gazzetta.gr