Ολυμπιακός: Νταμπό, ένας χαφ με ποσοστό ακρίβειας πάσας ακόμα και πάνω από 80%

Ολυμπιακός: Νταμπό, ένας χαφ με ποσοστό ακρίβειας πάσας ακόμα και πάνω από 80%

Ο 21χρονος χαφ, που έχει αναδειχθεί στη Γαλλία, με τον Ολυμπιακό Β' είχε stats που του έδωσαν το... διαβατήριο για την παρουσία του στην Ισπανία.

Αμπντουλαγιέ Νταμπό. Στα 21 του χρόνια είναι ένα από τα ονόματα για τα οποία θα γίνει συζήτηση από όσους είναι στην Ισπανία για την ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι ένα ακόμα παιδί του Ολυμπιακού Β' που ξεχώρισε ο Μίτσελ και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για την προετοιμασία επί ισπανικού εδάφους.

Ο Νταμπό πήρε την κατάλληλη... συστατική επιστολή μέσω του Ολυμπιακού Β'. Εκεί όπου όπως μπορεί κανείς να δει και από τα φιλικά ματς των Πειραιωτών αλλά και από τους αγώνες της Super League 2 διακρίθηκε σε ατομικό επίπεδο. Με βάση τα στοιχεία και τα stats από την κορυφαία πλατφόρμα του Wyscout ο Νταμπό στα τρία ματς της Super League 2 για τον Ολυμπιακό Β' έπαιξε εξάρι και οκτάρι.

Σε όλες τις αναμετρήσεις που έπαιξε τα ποσοστά μεταβίβασης της μπάλας είτε συνολικά στις πάσες είτε στις μακρινές μπαλιές είναι ιδιαίτερα καλά. Στο ματς της Επισκοπής με τον Ολυμπιακό Β' είχε 67% στις πάσες και 75% στις μακρινές μπαλιές ενώ είχε αμυντικά 74% στις κερδισμένες μονομαχίες και 100% στις εναέριες (με 1/1).

Στο ματς με την Καλαμάτα - το οποίο είδαν από κοντά οι Μίτσελ και Ανιγκό - είχε 60/66 πάσες με 91%, 3/5 μακρινές πάσες με 60%, κερδισμένες μονομαχίες σε ποσοστό του 65% και εναέριες στο 50%.

Απέναντι στην Ηλιούπολη είχε 88% στις πάσες του, 60% στις μακρινές του μεταβιβάσεις και λιγότερο καλή στατιστικά εικόνα στην άμυνα με 48% στις κερδισμένες μονομαχίες του και 33% στις εναέριες. Γενικότερα όμως ο Μίτσελ τον ξεχώρισε και για τις επιδόσεις του και για τη σωματοδομή του που εφόσον δουλευτεί ακόμα πιο καλά μπορεί να βοηθήσει.

Όταν είχε πρωτοκλείσει στον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2022 ο Νταμπό τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μίλησα με τον Φρανσουά Μοντέστο και μου εξήγησε την ιστορία του συλλόγου. Μου είπε ότι έχουμε έναν προπονητή που του αρέσει να αναδεικνύει τους νέους παίκτες και να παίζει καλά. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θέλω και εγώ. Είμαι χαρούμενος εδώ. Μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις. Όπου μου ζητηθεί θα βοηθήσω. Προς όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού: Πάμε».

gazzetta.gr