Ολυμπιακός: Ο Αλγκασίμ Μπα χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας!

Ολυμπιακός: Ο Αλγκασίμ Μπα χτυπάει την πόρτα της πρώτης ομάδας!

Ο 20χρονος φορ έρχεται από σπουδαία σεζόν με τη Β' ομάδα και περιμένει την ευκαιρία του στο έντονο καλοκαίρι που έρχεται!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης του ρόστερ και οι νέες προσθήκες θα συναντήσουν τον εναπομείναντα κορμό των “ερυθρόλευκων” με στόχο να εμφανιστεί η ομάδα με το καλύτερο δυνατό προφίλ στα προκριματικά του Europa League.

Θα είναι μια απαιτητική διαδικασία για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος αναμένεται ν’ ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα. Από τη μία θα πρέπει ν’ αξιολογήσει το ρόστερ και να δώσει τη συγκατάθεση του για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και από την άλλη να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για τα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν.

Η δεξαμενή της ακαδημίας του Ολυμπιακού θα βρίσκεται φυσικά στη διάθεση του νέου προπονητή για να καλύψει τυχόντα κενά στο ρόστερ.

Ήδη ο Αντόνιο Κορδόν έχει σχηματίσει μια πρώτη εικόνα απ’ τους παίκτες της Ακαδημίας, οι οποίοι έχουν προοπτική για κάτι μεγαλύτερο. Μια περίπτωση που έχει ξεχωρίσει φέτος είναι εκείνη του Αλγκασίμ Μπα.

Ο επιθετικός απ’ τη Γουινέα αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με τον Ολυμπιακό Β’ στο πρωτάθλημα της Super League 2 και δυνάμωσε αγωνιστικά και πνευματικά.

Ο ίδιος μόνο ως υποβάθμιση δεν εξέλαβε τη θητεία του στη Β’ ομάδα και προσπάθησε να αρπάξει την ευκαιρία και να κερδίσει εμπειρίες. Ο Μπα έπαιξε σε 20 ματς και σκόραρε οκτώ γκολ στη δεύτερη του σεζόν με τον Ολυμπιακό Β’, ενώ την περασμένη σεζόν είχε σκοράρει τρεις φορές σε 18 παιχνίδια.

Σε ηλικία 20 ετών πλέον, ο Μπα περιμένει την ευκαιρία του αρχικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στα προκριματικά του Europa League. Στο διάστημα του καλοκαιριού, οι ανάγκες του ρόστερ -και το ντόμινο της αναζήτησης βασικού φορ- είναι πιθανό να χαρίσουν στον Μπα πολύτιμα αγωνιστικά λεπτά με την πρώτη ομάδα.

Ο ίδιος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με τον Ολυμπιακό και έχει δείξει στοιχεία παίκτη, ο οποίος δύναται να συνεισφέρει στο υψηλότερο επίπεδο.

gazzetta.gr