Κατοχή, κυκλοφορία και πίεση ζήτησε ο Πογιάτος

Close

Την πρώτη ανοικτή προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν (διάρκειας 80 λεπτών) έκανε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Τρίτης (11/8).


 Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Φραν Βέλεθ, Λούκας Βιγιαφάνιες, Αχιλλέας Πούγγουρας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ θεραπεία ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2023. Το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων, Φώτης Ιωαννίδης, απουσίαζε γιατί θα υποβληθεί την Τετάρτη (12/8) σε εργομετρικά.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν πολύ ενεργός και παρεμβατικός. Ζητούσε από τους παίκτες του τριφυλλιού τον τρόπο με τον οποίον ήθελε να εκτελέσουν τις ασκήσεις με την μπάλα, ενώ τους ενθάρρυνε με μπράβο.
 

Οι ασκήσεις κατοχής έγινε σε δύο γκρουπ. Στην πρώτο γκρουπ οι  άσπροι αποτελούνταν από τους Μακέντα, Ζαγαρίτη, Αΐτορ και Περέρα, οι μπλε από τους Σαβιέρ, Χατζηγιοβάνη, Αγιούμπ και Καραγιάννη, ενώ κίτρινοι (μπαλαντέρ) ήταν οι Σένκεφελντ και Σερπέζης.

Στο δεύτερο γκρουπ οι άσπροι ήταν οι Κουρμπέλης, Εμμανουηλίδης, Καρλίτος και Σαμαράς, οι μπλε οι Αθανασακόπουλος, Καμπετσής, Τζαβίδης και Θεοχάρης, ενώ οι κίτρινοι (μπαλαντέρ) οι Μαυρομμάτης και Μπουζούκης.

Ο Πογιάτος συνεχώς έδινε οδηγίες στους παίκτες του, επιμένοντας στη σημασία της σωστής πάσας για να αποφύγουν την πίεση. Ο Ισπανός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πρέσινγκ.

Στη δεύτερη άσκηση (κατοχή σε 30 x 20) ήταν 20 παίκτες χωρισμένοι σε δύο ομάδες και μπαλαντέρ.

Οι μπλε αποτελούνταν από τους Μαυρομμάτη, Θεοχάρη, Χατζηγιοβάννη, Περέρα, Σερπέζη, Σαβιέρ και Ζαγαρίτη, οι άσπροι από τους Καρλίτος, Εμμανουηλίδη, Αΐτορ, Καμπετσή, Τζαβίδα, Σαμαρά, Αθανασακόπουλο, Σένκεφελντ, ενώ κίτρινοι (μπαλαντέρ) ήταν οι Καραγιάννης, Αγιούμπ, Μακέντα και Κουρμπέλης.

O Ντάνι Πογιάτος εστίασε σε τρεις τομείς και το τόνιζε σε κάθε ευκαιρία στην προπόνηση. Κατοχή, κυκλοφορία και πίεση.

ΤΟ ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΜΕ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έκανε δύο ράμματα στο φρύδι ύστερα από αγκωνιά που δέχθηκε πάνω σε φάση από τον Βαγγέλη Θεοχάρη. Αμέσως έσπευσε το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Ο Εμμανουηλίδης συνέχισε την προπόνηση, ενώ όταν επέστρεψε στο πρώτο διάλειμμα ο Θεοχάρης ζήτησε αμέσως συγγνώμη.

sport24.gr