Ο Ρόμπιν Λουντ σε συνέντευξή του σε Μέσο της πατρίδας του, αναφέρθηκε στο πέρασμα του από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ενώ στάθηκε και στα πράγματα τα οποία θα... άλλαζε αν γύριζε τον χρόνο πίσω.
Μεταξύ άλλων ανέφερε στην ιστοσελίδα “hs.fi”:
Για αυτά για τα οποία μετανιώνει: «Εκ των υστέρων, μετανιώνω για το γεγονός ότι ήμουν τόσο απολογητικός και ευγενικός στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να εξασφαλίσω τη θέση μου σε βάρος των άλλων. Ευτυχώς, το έμαθα γρήγορα αυτό. Πολλοί άλλοι ήξεραν την αξία τους και δεν ταπείνωσαν τον εαυτό τους».
Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει για μια θέση στην ενδεκάδα: «Όταν δεν ήμουν βασικός σε ένα ματς, προσπαθούσα μετά στην προπόνηση να φανώ και να δείξω ότι αξίζω μια θέση. Αν δεν έδειχνες έμπρακτα ότι θέλεις να παίξεις στην ενδεκάδα, τότε θα καθόσουν στον πάγκο».
Για το πόσο τον βοήθησε το πέρασμά του από την Ελλάδα: «Η εμπειρία μου στην Ελλάδα με βοήθησε να εξελιχθώ σαν παίκτης. Στην Ισπανία και στην Αμερική ήξερα τι πρέπει να κάνω για να φανώ»