''Μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο οι μικροί''

Close

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τάσος Δημητρίου έπλεξε το εγκώμιο των Αλεξανδρόπουλου, Αποστολάκη, Βαγιαννίδη και Σερπέζη τους οποίους είχε στη μεικτή Αθηνών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τάσος Δημητρίου που εδώ και 25 και πλέον χρόνια είναι Ενωσιακός προπονητής της Αθήνας, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» και την εκπομπή «Sport News» όπου ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Παίδων Τάσο Θέο. Πέραν της ανάλυσης και των πεπραγμένων για τη σύγχρονη διαδικασία παραγωγής ποδοσφαιριστών, του εντοπισμού, της εκπαίδευσης και της αξιοποίησης ταλέντων, ο κ. Δημητρίου έκανε ειδική αναφορά σε τέσσερις νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκαν στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους Αλεξανδρόπουλο (18), Βαγιαννίδη (18), Αποστολάκη (20) και Σερπέζη (18), τονίζοντας ότι μπορούν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.   
«Είδα το ματς του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή όπου αγωνίστηκαν τέσσερα παιδιά που είχαμε στις Μεικτές και πραγματικά έδειχναν εξ αρχής ότι έχουν το ταλέντο και την προοπτική για να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Βαγιαννίδης, ο Αποστολάκης κι ο Σερπέζης. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυτή η προοπτική.

Θα πρέπει τα παιδιά που έχουν ταλέντο να πάρουν παιχνίδια σε ανταγωνιστικό επίπεδο για να καθιερωθούν σταδιακά στις ομάδες. 
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένα πρωτάθλημα λίγο πιο κάτω από τη μεγάλη κατηγορία, που θα δώσει τις βάσεις αλλά και τα παιχνίδια σε ένα ταλέντο για να παίξει περισσότερο και να αναπτυχθεί. 

Ενα τέτοιο σύστημα, με κορυφή την ΕΠΟ ασφαλώς, που θα πηγαίνει προς τα κάτω και θα έχει ως άξονα τις ερασιτεχνικές ομάδες, οι οποίες είναι ο βασικός αιμοδότης πριν από το επαγγελματικό επίπεδο, θα πρέπει να υλοποιηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Η Ομοσπονδία έχει εκπονήσει πρόσφατα ένα πρόγραμμα, το «μπάλα παντού» υπό τον κ. Ζελενίτσα, που εμπεριέχει μία κεντρική φιλοσοφία ποδοσφαίρου και ήδη υπάρχει συνεργασία της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη.

Είναι πολύ σημαντικό το να επεκταθεί σε όλη τη χώρα για την ενιαία εκπαιδευτική συμπεριφορά των προπονητών. 


Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος εκεί, όπως επίσης και στη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή. Δεν γίνεται ακόμα να συσσωρεύονται πολλές ομάδες σ' ένα μόνο γήπεδο»... 


Πηγή: sdna.gr