Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τον Γιάννη Κώτσιρα να επιστρέφει στις προπονήσεις, αλλά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να μένει εκτός και να τρέχει για να προλάβει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Ένα καλό κι ένα κακό νέο έκρυβε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η επιστροφή του Παναθηναϊκού στις προπονήσεις, αφού ο Γιάννης Κώτσιρας, που έμεινε εκτός αποστολής με τον Άρη λόγω αιματώματος στην γάμπα, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα σε αντίθεση με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος έκανε θεραπεία και συνεχίζει να έχει το πρόβλημα στην πλάτη, που του στέρησε την συμμετοχή του στον αγώνα με τον Άρη. Ο Ιταλός θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να προλάβει το ντέρμπι των «αιωνίων».
Από κει και πέρα, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αυτή την μίνι προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (09/04-21:00) στην Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική των Play-offs της Stoiximan Superleague με χαλαρή προπόνηση. Χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, μια και όσοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του αγώνα κόντρα στον Άρη, έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με rondo και εξάσκηση στα τελειώματα και ολοκλήρωσαν με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο.