Δεν θέλει αλλαγές στο ρόστερ ο Φερέιρα

Close
Δεν θέλει αλλαγές στο ρόστερ ο Φερέιρα

Ο Αμπέλ Φερέιρα είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα του ρόστερ του ΠΑΟΚ και δεν θέλει προσθήκες τον Γενάρη, αλλά δεν είναι αντίθετος για αποχωρήσεις, ειδικά ποδοσφαιριστών που δεν τους υπολογίζει.

Πριν και μετά τον αγώνα με την Ξάνθη ακούστηκαν απόψεις από τους καθ' ύλην αρμόδιους, τεχνικό διευθυντή και προπονητή, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του Γενάρη.

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Μάριο Μπράνκο, μιλώντας στο PAOK TV, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να ελαφρύνει το ρόστερ της ομάδας χωρίς ωστόσο να κοστίσουν οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις στην ανταγωνιστικότητα του Δικεφάλου.

"Το ρόστερ δομήθηκε με την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πλέον έχουμε μόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο και το ρόστερ είναι σχετικά μεγάλο και διευρυμένο. Πρέπει να δούμε τα νέα δεδομένα και ναι θα υπάρξουν αλλαγές μέσα στην ομάδα, χωρίς όμως να χαθεί η ποιότητα που έχουμε σε όλες τις γραμμές", τόνισε ο Πορτογάλος μεταφέροντας την άποψη της διοίκησης.

Από την πλευρά του ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για τις μεταγραφές, εκφράζοντας την επιθυμία να μην υπάρξουν αλλαγές.

"Η δικιά μου ιδέα είναι να συνεχίσουμε με αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή, και θεωρώ πως θα τους χρειαστούμε όλους. Τώρα που θα ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, θα υπάρξουν πολλά τηλεφωνήματα, δεξιά - αριστερά, μάνατζερ, προτάσεις για παίκτες, εγώ θέλω να συνεχίσω με αυτή την ομάδα μέχρι το τέλος".

Οι δύο απόψεις μπορεί να φαίνονται αντίθετες ωστόσο περιγράφουν την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ελαφρύνει αρχικά το μπάτζετ του, από συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν έχουν την προσφορά που όλοι περιμέναν, όπως για παράδειγμα του Στοχ, χωρίς να αλλάξουν και πολύ τα δεδομένα για τον Αμπέλ Φερέιρα που έτσι και αλλιώς δεν δείχνει να υπολογίζει στον Σλοβάκο επιθετικό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω αποτελούν το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης "μεταγραφές" για τον ΠΑΟΚ. Το δύσκολο έχει να κάνει με την ανάγκη να υπάρξουν μεγαλύτερα έσοδα, που μπορούν να προκύψουν μόνο από παραχωρήσεις παικτών και σε αυτό δεν υπήρξε τοποθέτηση. Ούτε από τον Μπράνκο για το τι θα κάνει ο Δικέφαλος αν προκύψει πρόταση για κάποιον από τους παίκτες που είναι βασικοί, ούτε από τον Αμπέλ Φερέιρα για το πως θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να χάσει έναν ποδοσφαιριστή, που υπολογίζει.

Αυτό που υπάρχει και ισχύει ακόμη είναι η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν το καλοκαίρι, μετά τον αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, παραδέχθηκε ότι υπάρχει βούληση για παραχωρήσεις. "Θα συζητήσουμε προτάσεις που μπορεί να έρθουν για παίκτες του ρόστερ και θα κάνουμε παραχωρήσεις αν οι προτάσεις αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικ  αξία τους και δεν θα επηρεάσουν την ανταγωνιστικότητα της ομάδας".

sport24.gr