Δούκας: «Ο Πάμπλο είναι μια απολύτως συνειδητή επιλογή»

Close
Δούκας: «Ο Πάμπλο είναι μια απολύτως συνειδητή επιλογή»

Το… καλωσόρισμα του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Πάμπλο Γκαρσία, με αναφορές στο χαρακτήρα και το έργο του στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.
 
Ο Λευτέρης Δούκας, μέσω ανάρτησης στα social media, αναφέρεται στο νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, περιέγραψε τον χαρακτήρα του και όπως τονίζει η πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία στη θέση του προπονητή είναι «απολύτως συνειδητή επιλογή και αναβάθμιση ενός ανθρώπου, που μας έδειξε στην πράξη να μην τα παρατάμε ποτέ»

Πιο αναλυτικά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ γράφει για τον 43χρονο Ουρουγουανό τεχνικό:

«Ως ποδοσφαιριστής, δεν έδινε την εντύπωση πως διαθέτει τις προδιαγραφές για να γίνει κάποτε προπονητής.

Η διαχείριση 25 διαφορετικών χαρακτήρων απαιτεί κατά βάσει εξωστρέφεια και επικοινωνιακά χαρίσματα, τον Pablo δεν τον έλεγες κοινωνικό. Μάλλον απόμακρο και δυσπρόσιτο.

Το έργο του στους μικρούς έδειξε πως το έχει και με το παραπάνω.

Άλλες απαιτήσεις και διαφορετικό επίπεδο τώρα, όσοι παρακολούθησαν πάντως από κοντά την πορεία του, λένε πως διαθέτει το πιο βασικότερο γνώρισμα ενός κανονικού προπονητή:

Αυτό που διδάσκει στις προπονήσεις της εβδομάδας, το βλέπεις στον επίσημο αγώνα.

Για κάθε άνθρωπο άρα και παίκτη, προπονητή κλπ, ο χαρακτήρας είναι πιο σημαντικός από την αξία και την ικανότητα.

Όποιος κουβαλά εμμονές, αρνείται να δει τα λάθη του και λειτουργεί με το σκεπτικό «εγώ τα κάνω όλα τέλεια, για όλα φταίνε οι άλλοι», θα αυτοκαταστραφεί. Όσο καλά κι αν γνωρίζει το αντικείμενο.

Ο Pablo είναι ανοιχτό βιβλίο, ευθύς, αρσενικός, δεν κρύβεται ποτέ.

Έχει όλο το πακέτο λοιπόν, οπότε συνοδευτικά όπως πείραμα, λύση ανάγκης και τιμής ένεκεν που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πρόκειται για απολύτως συνειδητή επιλογή και αναβάθμιση ενός ανθρώπου, που μας έδειξε στην πράξη να μην τα παρατάμε ποτέ, να φιλοσοφούμε ακόμα και τις πτώσεις μας και να διεκδικούμε τα πάντα με το μαχαίρι στα δόντια...

ΥΓ. Το ίδιο σημαντικά με τους προπονητές είναι τα επιτελεία τους κι αυτό του ΠΑΟΚ είναι κορυφή».

gazzetta.gr