Μπορεί η Νιγηρία να μην τα κατάφερε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο, ο Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ επιστρέφει με τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης στον ΠΑΟΚ.
Πριν από το τουρνουά, είχε αποκαλύψει πως επρόκειτο για την τελευταία διοργάνωση της καριέρας του με την Εθνική Νιγηρίας. Τα πράγματα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής κύλησαν εξαιρετικά καλά για τον έμπειρο αμυντικό του ΠΑΟΚ που μπορεί να μην τα κατάφερε στον σπουδαίο τελικό με την Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο, έλαβε το βραβείο του MVP της διοργάνωσης. Με πληθωρική και ηγετική εμφάνιση στα παιχνίδια της Νιγηρίας, ο Εκόνγκ έβαλε τη σφραγίδα του, σήκωσε μεγάλη σκόνη γύρω από το όνομά του και έδωσε ραντεβού για τα... επόμενα.
Από εχθές οι συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ φρόντισαν να αποθεώσουν δημόσια τον 30χρονο αμυντικό με αναρτήσεις τους στα social media, παρακολουθώντας στενά τα πεπραγμένα του. Ο Εκόνγκ αναμένεται Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη για να ενταχθεί και πάλι στο γκρουπ του Ραζβάν Λουτσέσκου.
NAIJA THANK YOU! I LOVE U DIE 🇳🇬
— William Troost-Ekong (@WTroostEkong) February 12, 2024
NO WORDS CAN JUSTIFY THE FEELING OF LOSING A FINAL. IM PROUD OF OUR TEAM, OUR NATION, OUR SPIRIT.
HEADS UP, KEEP TRYING, WE WILL SOAR AGAIN 🦅
CONGRATULATIONS CIV! #AFCON2023 pic.twitter.com/T2qRuFt568