Περέιρα: «Το VAR δεν αποτελεί τη λύση για τα πάντα στο ποδόσφαιρο»

Close
Περέιρα: «Το VAR δεν αποτελεί τη λύση για τα πάντα στο ποδόσφαιρο»

Η ΕΠΟ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το VAR που μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας με τη σέντρα της Super League 1.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη σέντρα του πρωταθλήματος της Super League 1, το VAR μπαίνει για τα καλά στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ, το μεσημέρι της Τρίτης (20/8), παρουσίασαν το Video Assistant Referee στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η «η χρήση του σηματοδοτεί μια νέα εποχή σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που μπορούμε να έχουμε το var από την αρχή των διοργανώσεων στην Ελλάδα».

Ωστόσο, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής κράτησε χαμηλούς τόνους.  «Δεν αποτελεί πανάκεια, δεν αποτελεί τη λύση για τα πάντα στο ποδόσφαιρο, δεν θα κάνει το ποδόσφαιρο τέλειο, δεν θα αποφύγουμε τις συζητήσεις και τις κριτικές είναι όμως μια αρχή για αυτές τις ενθουσιώδες συζητήσεις και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο αυτό».

Ο κ. Περέιρα χαρακτήρισε το VAR «πολυσύνθετη διαδικασία. Η ΕΠΟ ήθελε το VAR η Λίγκα και οι ομάδες το ίδιο, και η ίδια διαιτησία. Όλοι ξεκινάμε με την ίδια ευχή και ευχόμαστε στο τέλος της σεζόν, όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Μαθαίνουμε πράγματα από άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται το VAR. Μαθαίνουμε το VAR, όλοι είμαστε στην αρχή αυτής της εμπειρίας. Χρειάζεται χρόνο όμως, για να εξασκηθούν οι διαιτητές και να το μάθουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Είμαστε βέβαιοι ότι οι διαιτητές θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία».

Και ολοκλήρωσε. «Το VAR χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι τόσο συχνά όσο ίσως θα περιμένατε. Στόχος μας, η ελάχιστη δυνατόν επέμβαση με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε, από πλευράς ΚΕΔ, ξέρω ότι θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εξηγήσεις όταν κρίνουμε ότι πρέπει».

Όπως ειπώθηκε, για τις δύο πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν 16 πιστοποιημένοι διαιτητές και 25 βοηθοί και έχουν προγραμματιστεί ακόμη, έξι σεμινάρια, σε όλη τη χώρα.

sdna.gr