Στα δικαστήρια λόγω δυσφημιστικής ανάρτησης ο Καρυπίδης!

Close
Στα δικαστήρια λόγω δυσφημιστικής ανάρτησης ο Καρυπίδης!

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση της δυσφημιστικής ανάρτησης του προέδρου της ΠΑΕ Αρης, Θόδωρου Καρυπίδη, κατά των δημοσιογράφων του ομίλου Metromedia, Βασίλη Μάστορα και Δημήτρη Κανελλάκη. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πετάει στον ανεμιστήρα λάσπη και να στοχοποιεί επαγγελματίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο κατασκευάζοντας εχθρούς», αναφέρουν στη δήλωσή τους οι δύο δημοσιογράφοι.

Σήμερα το πρωί οι δύο δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον ποινικολόγο Χαράλαμπο Αποστολίδη, επισκέφθηκαν τον Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αφού τον ενημέρωσαν για το συμβάν, του παρέδωσαν όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν την επίθεση του Θόδωρου Καρυπίδη προκειμένου ο Εισαγγελέας να κρίνει αν παραβιάστηκε η νομοθεσία.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης ενημερώθηκε και το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην οποία γνωστοποιήθηκαν και όλα τα συμβάντα μετά την αήθη ανάρτηση στοχοποίησης του κ. Θόδωρου Καρυπίδη του Λαζάρου. Μεταξύ αυτών και τα post που ενέχουν, τυχόν, ποινικά αδικήματα.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης είναι και ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metromedia κ. Παύλος Ανδρώνης. Aπό την πρώτη στιγμή εξέφρασε με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση του στους στοχοποιημένους δημοσιογράφους του Ομίλου Metromedia, και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Ενέργειες ενημέρωσης έγιναν και προς την ΕΣΗΕΜ-Θ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, τις Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων και σ’ όλους τους δημοσιογραφικούς Οργανισμούς που κρίθηκε απαραίτητο.

«Επειδή στην εποχή που ζούμε έχουν κατακερματισθεί όλες οι αξίες, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πετάει στον ανεμιστήρα λάσπη και να στοχοποιεί επαγγελματίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο «κατασκευάζοντας» εχθρούς» δήλωσαν οι Βασίλης Μάστορας και Δημήτρης Κανελλάκης σχολιάζοντας τις χθεσινές τους ενέργειες και συμπλήρωσαν: “Με τη νομική υποστήριξη του έγκριτου ποινικολόγου κ. Χαράλαμπου Αποστολίδη, κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και πλέον τoν λόγο έχουν η δικαιοσύνη και τα θεσμικά όργανα των δημοσιογράφων. Ολοι έχουν την εμπιστοσύνη μας και περιμένουμε το αποτέλεσμα των ενεργειών τους».

Οπως σημειώνουν οι δύο δημοσιογράφοι αναμένεται να προχωρήσουν συντόμως και σε άλλες ενέργειες, προσφεύγοντας στα Αστικά Δικαστήρια.

sdna.gr