Η μεταγραφή του Ντέρεκ Κουτέσα στη Σερβέτ είχε μπει στην τελική ευθεία καθώς ο παίκτης είχε ταξιδέψει στη Γενεύη για ιατρικά και υπογραφές ωστόσο όλα δείχνουν εμπλοκή κάτι που επιβεβαιώνει και ο ατζέντης του παίκτη.
Πιο συγκεκριμένα ο μάνατζερ του Ελβετού εξρέμ Πολ Μπόλεντορφ με δηλώσεις του στην TDG εξέφρασε την απορία του για αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη αποκαλύπτοντας πως η Σερβέτ άλλαξε τους όρους.
«Είμαστε πολύ έκπληκτοι από αυτήν την κατάσταση. Η Σερβέτ ήταν αυτή που επικοινώνησε μαζί μας. Οι διαδικασίες προχώρησαν με την ΑΕΚ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, την οποία επιθυμούσε η Σερβέτ.
Είχε προτείνει στον Ντέρεκ ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Όλοι συμφώνησαν ότι η ιατρική του εξέταση ήταν εντάξει και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση με επιπλοκές που δεν καταλαβαίνω», ανέφερε σχετικά.
Από την μεριά του ο αθλητικός διευθυντής της Σερβέτ, Τζον Γουίλιαμς ζητάει με δηλώσεις του στο ίδιο Μέσο εξέφρασε τη δική του άποψη επιβεβαιώνοντας και αυτός την αλλαγή στάσης της ελβετικής ομάδας:
«Ο Ντέρεκ εξακολουθεί να είναι το plan A για εμάς. Όμως με αυτά τα νέα δεδομένα, μετά την ιατρική εξέταση, πρέπει να επανεξετάσω την πρότασή μας.
Είμαστε έτοιμοι να του προτείνουμε ένα τριετές συμβόλαιο, αλλά θα πρέπει και η ΑΕΚ να μειώσει το ποσό της μεταγραφής που ζητά», υπογράμμισε ο Γουίλιαμς.
Ελβετικό Μέσο συμπληρώνει μάλιστα πως «η Σερβέτ φέρεται να επιθυμεί να μειώσει το ποσό της μεταγραφής στο μισό, δηλαδή από το 1 εκατ. ευρώ στις 500.000 ευρώ, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο δημοσίευμα, τη στιγμή που στο κόλπο φαίνεται να μπαίνει και η Σιόν έχοντας κάνει κίνηση από την πλευρά της για τον Κουτέσα».
Δηλώσεις στο πλαίσιο όλης αυτής της... τρελής κατάστασης έκανε και ο αθλητικός διευθυντής της Σιόν, Μπαρτελεμί Κονσταντέν που επισήμανε «Πάντα έχω το βλέμμα μου στραμμένο στο ποιοι μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα μας και ο Ντέρεκ είναι ένας παίκτης που με ενδιαφέρει», υποστήριξε.