Η Εστρέλα κατέχει το 10% του Αντρέ Λουίζ και θέλει να εισπράξει το ποσό που θα αντιστοιχούσε αν ο παίκτης πήγαινε στην Μπενφίκα, της οποίας η πρόταση ήταν σχεδόν διπλάσια από του Ολυμπιακού.
Μεταγραφή στον Ολυμπιακό πήρε τελικά ο Αντρέ Λουίζ της Ρίο Άβε, αν και βρέθηκε πολύ κοντά στην Μπενφίκα. Η προσφορά των «αετών» της Λισαβόνας ήταν καλύτερη από αυτή της ελληνικής ομάδας και γι’ αυτό η διοίκηση της Εστρέλα, που κατέχει το 10% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου εξτρέμ, ζητά αποζημίωση, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε.
Η υπόθεση φαίνεται περίπλοκη, αλλά είναι σχετικά απλή σ: Ο Αντρέ Λουίζ έπαιξε για την Εστρέλα ντα Αμαδόρα τη σεζόν 2023-24 και το πρώτο μισό της επόμενης σεζόν, πριν μετακομίσει στη Ρίο Άβε. Σε αυτή τη μεταγραφή, η Εστρέλα διατήρησε το 10% των οικονομικών δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου εξτρέμ. Γι’ αυτό σύλλογος πιστεύει ότι δικαιούται το αντίστοιχο ποσό, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρίο Άβε και της Μπενφίκα σε αυτό το μεταγραφικό παράθυρο ήταν ανεπιτυχείς.
Η Μπενφίκα έκανε μια προσφορά 12 εκατομμυρίων ευρώ (συν 3 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους απόδοσης) για να υπογράψει τον Αντρέ Λουίζ, αλλά η Βίλα ντο Κόντε απέρριψε την προσφορά. Όπως είναι γνωστό, ο αριστεροπόδαρος παίκτης μετακόμισε στον Ολυμπιακό λίγες μέρες αργότερα για... 6,75 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου το μισό ποσό που είχε βάλει στο τραπέζι η Μπενφίκα.
Ο Πάουλο Λόπο, πρόεδρος της Εστρέλα ντα Αμαδόρα, επιβεβαίωσε στην «A Bola» την πρόθεση της ομάδας να ζητήσει αποζημίωση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ - που αντιστοιχεί στο προαναφερθέν 10% των δικαιωμάτων του παίκτη που κατέχει ο σύλλογος της Αμαδόρα, και η αξία του οποίου σχετίζεται με τα 12 εκατομμύρια ευρώ που απέρριψε η Ρίο Άβε από την Μπενφίκα.
Ο ηγέτης του συλλόγου δηλώνει περαιτέρω ότι αυτή είναι η κατανόηση του νομικού τμήματος του συλλόγου, του οποίου προεδρεύει, τονίζοντας επίσης ότι ελπίζει ότι η υπόθεση θα επιλυθεί φιλικά.
«Η Εστρέλα κατανοεί ότι δικαιούται να λάβει αυτό το ποσό, καθώς κατέχει το 10% των οικονομικών δικαιωμάτων του παίκτη, και δεν εξαρτάται από εμάς να αξιολογήσουμε εάν η απόφαση της Ρίο Άβε να απορρίψει την προσφορά της Μπενφίκα ήταν σωστή ή όχι. Ως πρόεδρος της Εστρέλα, έχω καθήκον να υπερασπιστώ ασυμβίβαστα τα συμφέροντα του συλλόγου, επομένως σε αυτήν την περίπτωση, και ακόμη και σύμφωνα με τη γνώμη του νομικού μας τμήματος, είμαι βέβαιος ότι η λογική είναι με το μέρος μας, και ελπίζω ότι η διαδικασία μπορεί να επιλυθεί εντός του νομικού πλαισίου και πάντα με την καλή πίστη όλων των εμπλεκομένων μερών», δήλωσε στην πορτογαλική εφημερίδα.